ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πατσάης Γιώργος : Προτεραιότητα μου η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών Για την επίλυση των προβλημάτων χρειάζεται κάθαρση !

 

Αποφασισμένος να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν και να φέρει ξανά τα χαμόγελα στα πρόσωπα των πολιτών στις δημοτικές ενότητες που τελούν υπό την ευθύνη του είναι ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Πατσάης.

Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Δωδεκανήσου μίλησε για τα προβλήματα που υπάρχουν. Αναφέρθηκε σε εργαζόμενους που είναι μεν εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες αλλά είτε δεν εμφανίζονται ή  εμφανίζονται για λίγο κάθε μέρα και μετά χάνονται.

«Διαπιστώσαμε πως τα προηγούμενα οκτώ χρόνια οι δημοτικές αρχές πορευόντουσαν και κάλυπταν τις ανάγκες με αυτό το προσωπικό . Και με αυτούς που δεν έχουμε θα προχωρήσουμε μπροστά. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια  και περισσότερα άτομα ειδικά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου», τόνισε ο κ. Πατσάης.

Ο αντιδήμαρχος αναφέρθηκε στις εργασίες που γίνονται στις δημοτικές ενότητες Καλλιθέας Αρχαγγέλους και Ιαλυσού  και τόνισε πως στόχος του είναι η κάθαρση και η λύση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Η συνέντευξή του κ,. Γιώργου Πατσάη αναλυτικά:

 

Πως αποτιμάτε τη μέχρι τώρα πορεία σας στις δημοτικές ενότητες που είναι υπό την ευθύνη σας;

Η αποτίμηση  είναι θετική παρά τις δυσκολίες που έχω αντιμετωπίσει .  Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η αποχή που  παρατηρείται  από κάποιους εργαζόμενους στις δημοτικές ενότητες που είναι υπό την ευθύνη μου. Ψάχνουμε να βρούμε τους  υπαρκτούς- ανύπαρκτους υπαλλήλους . Κάποιοι επικαλούνται διάφορα ζητήματα και κυρίως προβλήματα υγείας . Ωστόσο δεν το αποδεικνύουν ή τουλάχιστον δεν το έχουν κάνει μέχρι τώρα με  τα ανάλογα πιστοποιητικά υγείας .  Έτσι όμως έχουμε έλλειψη προσωπικού.

Υπάρχει δηλαδή προσωπικό  αλλά ορισμένοι υπάλληλοι δεν προσέρχονται στην εργασία τους;

Ναι, είναι εγγεγραμμένοι αλλά δεν εμφανίζονται. Κάποιοι εμφανίζονται κτυπάνε τις κάρτες τους και μετά εξαφανίζονται.

Πόσα άτομα είναι αυτά;

Καλύτερα να μην προβούμε σε ανακοίνωση του ακριβή αριθμού καθώς η υπόθεση είναι υπό διερεύνηση. Πάντως είναι σε τομείς  που χρειαζόμαστε να υπάρχει προσωπικό.

Στα χαρτιά όμως έλλειψη προσωπικού δεν υπάρχει. Πως θα δοθεί λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα;

Με τη συνεργασία των αρμοδίων αντιδημάρχων Τ. Κεχαγιά  και Γ Καμπούρη και της Γενικής Γραμματέως του Δήμου  εξετάζουμε την υπόθεση και προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Ξεκινήσαμε ήδη να μετακινούμε προσωπικό  για να καλύψουμε ανάγκες. Επίσης εξετάζουμε τις αρμοδιότητες που έχουν οι εργαζόμενοι και προσπαθούμε να δούμε πως θα συνεχίσουμε.

Πως θα καλυφθούν όμως τα κενά που πραγματικά υπάρχουν;

Διαπιστώσαμε πως τα προηγούμενα οκτώ χρόνια οι δημοτικές αρχές πορευόντουσαν και κάλυπταν τις ανάγκες με αυτό το προσωπικό . Και με αυτούς που δεν έχουμε, θα προχωρήσουμε μπροστά. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια  και περισσότερα άτομα ειδικά στο ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου. Με τη βοήθεια του ιδιώτη στον τομέα καθαριότητας και τη βοήθεια των αντιδημάρχων θα δώσουμε λύση. Η αλήθεια  είναι επίσης πως στο παρελθόν, είχαν ειδικότητες που δεν αντιστοιχούσαν στις αρμοδιότητες τους. Έτσι υπήρχε αναντιστοιχία θέσεων και των ειδικοτήτων –τίτλων. Με τον τρόπο αυτό  όμως ο δήμος δεν λειτουργούσε σωστά.

Σε ποια  άλλα σημεία της μέχρι τώρα θητείας  θα στεκόσασταν εκτός από το συγκεκριμένο πρόβλημα ;

Εμένα με ενδιαφέρει πολύ η κάθαρση. Θέλω να μπουν  όλες οι δομές του Δήμου σε σωστή λειτουργία . Σε κάποιους δεν αρέσει το γεγονός ότι δεν κατάγομαι από κάποιες δημοτικές ενότητες. ¨Όμως είναι καλύτερα θα έλεγα να χειρίζεται τις υποθέσεις κάποιος «ξένος» γιατί έτσι θα δοθούν λύσεις.

Εννοείτε πως θα αντιμετωπίσετε τα θέματα περισσότερο αντικειμενικά;

Ναι θα αντιμετωπιστούν τα θέματα πιο αντικειμενικά. Θα τα αντιμετωπίσω από τη δική μου οπτική γωνία. Μπορεί να μην έχω πολιτική εμπειρία. Θέλω όμως να λειτουργούν όλα σωστά και να είναι σωστή η κατανομή του προσωπικού ώστε να αποδίδει όπως χρειάζεται. Λύση θα δοθεί με κάθαρση.

Τι είναι η κάθαρση για σας;

Να βγάλουμε στο φως τους υπαλλήλους που δεν εμφανίζονται. Να γίνει ένα ξεκαθάρισμα. Να τιμηθούν εκείνοι που αποδίδουν και να μετακινηθούν εκείνοι που δεν εμφανίζονται .

Από τα μεγαλύτερα γεγονότα του 2019 ήταν η κακοκαιρία και οι ζημιές που προκάλεσε στη Ρόδο. Που βρισκόμαστε σε ότι αφορά τις αποκαταστάσεις;

Η αποκατάσταση είναι στο 100% με τη βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Παράπονα πάντα θα υπάρχουν για εργασίες  που ίσως δεν έγιναν σε απομακρυσμένα σημεία.  ¨Όμως και οι οικονομικές μας δυνατότητες είναι περιορισμένες.

Σε ποιο σημείο είναι οι εργασίες για τις αποκαταστάσεις των αγροτικών δρόμων;

Ανοίγουμε για τρίτη συνεχόμενη φορά όλους τους αγροτικούς δρόμους.  Πιστεύουμε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου να έχουν γίνει οι περισσότερες εργασίες στους δρόμους . Αν όμως έχουμε νέες κακοκαιρίες θα βρεθούμε σε δυσκολία.

Έχουν δρομολογηθεί έργα για τις τρεις δημοτικές ενότητες;

Δίνουμε έμφαση στο άνοιγμα των αγροτικών δρόμων. Δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος που ψηφίστηκε πρόσφατα σχετικά. Ευελπιστώ τον επόμενο μήνα να ξεκινήσουν και οι ασφαλτικές εργασίες. Επίσης οι αναπλάσεις των πλατειών. Ακόμη υλοποιούνται τα έργα που είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Περιμένουμε τις  μελέτες για την υλοποίηση των  αντιπλημμυρικών έργων.

Σε ότι αφορά τα έργα πνοής;

Για μας πνοή είναι η καθημερινότητα του πολίτη. Για αυτό δίνουμε έμφαση στις ασφαλτικές εργασίες στην καθαριότητα και στην αποκατάσταση των δρόμων. Επίσης πρέπει να υπάρχει και καλή συνεργασία με το προσωπικό της ΔΕΥΑΡ  για τις αποκαταστάσεις. Σημαντικός τομέας είναι επίσης η καθαριότητα γιατί ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη της νέας σεζόν και θα πρέπει οι περιοχές που συγκεντρώνουν τουρίστες να είναι περιποιημένες.

Ποιοι είναι οι στόχοι σας για το 2020;

Στόχος είναι δίνω λύσεις στα προβλήματα. Αυτό θα φέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των πολιτών. Η προτεραιότητα μου είναι η βελτίωση της καθημερινότητας του κόσμου. Αυτό θα μειώσει και τα παράπονα ίσως.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ