ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πεδίο μάχης έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία – Επεισόδια και μολότοφ στην πορεία για τον Φλόιντ

 

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στη Βασιλίσσης Σοφίας. Πετροπόλεμος και βροχή από βόμβες μολότοφ. Κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής.

Πεδίο μάχης θυμίζει η περιοχή γύρω από την αμερικανική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία για την δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Ορισμένοι από τους διαδηλωτές που ήταν στην ουρά της πορείας άρχισαν να συγκρούονται με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ ρίχνοντας πέτρες και μολότοφ. Οι διμοιρίες επενέβησαν με χημικά και διέσπασαν την πορεία. Το ένα κομμάτι έφυγε προς την Αλεξάνδρας και το άλλο προς το κέντρο.

Αρχικά πέταξαν κάποια μπουκάλια και στη συνέχεια υπήρξε φραστική επίθεση προς τα ΜΑΤ που ήταν μπροστά από την αμερικανική πρεσβεία με την κατάσταση γρήγορα να ξεφεύγει και τις μολότοφ να πέφτουν βροχή. Προσπάθησαν μάλιστα να βάλουν και φωτιές σε κάδους σκουπιδιών, ενώ εκτόξευσαν συνεχώς αντικείμενα.

Οι σταθμοί του μετρό «Ευαγγελισμός» και «Μέγαρο Μουσικής» με εντολή της Αστυνομίας έκλεισαν. Παράλληλα  κλειστοί παραμένουν και οι δρόμοι γύρω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Πρόκειται για πορεία συμπαράστασης στους εξεγερμένους των ΗΠΑ για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ που ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα στο Σύνταγμα από οργανώσεις   της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιεξουσιαστές. Στην πορεία συμμετείχαν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Μετά τα επεισόδια το τμήμα της πορείας που προκάλεσε τις συγκρούσεις με τα ΜΑΤ κατευθύνεται προς το Σύνταγμα από τη Βασιλίσσης Σοφίας ανάβοντας φωτιές σε κάδους.

 

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου, Λευτέρης Σουχάιμπ

Aπό newsit.gr

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ