ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιοδεία ΚΚΕ στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες

 

Τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Δωδεκανήσου και Ρόδου επισκέφθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με τον Αγγέλου Γιάννη, συνταγματάρχης ε.α. και υποψήφιος βουλευτής στα Δωδεκάνησα, την περιφερειακή σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Χατζηγιάννη και τα μέλη του Τ.Σ. της ΚΝΕ Άγγελο Πετρουμιανό και Αλέξανδρο Ροδίτη.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τον διοικητή των Π.Υ. Δωδεκανήσου κ. Κρασσά Μιχαήλ και τον διοικητή των Π.Υ. Ρόδου κ. Βενιό Νικήτα, έγινε συζήτηση για τα προβλήματα των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και των υπαλλήλων που υπηρετούν στα νησιά. Εκτενής διάλογος έγινε για τα παραπάνω ζητήματα και με τους εκπροσώπους του Σωματείου των πυροσβεστών.

Το ΚΚΕ σταθερά αναδεικνύει και διεκδικεί επίλυση των προβλημάτων αυτών τόσο μέσα από το κίνημα όσο και από παρεμβάσεις στη Βουλή, για τις οποίες έγινε ενημέρωση.

Εμπόδιο στην ικανοποίηση των αιτημάτων του Πυροσβεστικού Σώματος και των εργαζομένων αποδεικνύεται ότι είναι η συνειδητή πολιτική υποχρηματοδότησης και απαξίωσης των αναγκών στην αντιπυρική προστασία, στην πρόληψη και συνολικότερα στην πολιτική προστασία από την κυβέρνηση της Ν.Δ. όπως και των προηγούμενων ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αυτή η πολιτική,  που οδήγησε σε τραγική υποστελέχωση τις πυροσβεστικές υπηρεσίες, σε ελλείψεις κατάλληλων οχημάτων, αλλά και σε διατήρηση της στέγασης των υπηρεσιών σε ακατάλληλα κτήρια. Γιατί  η εκάστοτε κυβέρνηση νομοθετεί στη λογική του κόστους – οφέλους για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες των εργαζομένων.

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες καλείται να υπηρετήσει το προσωπικό που διορίζεται ή μετατίθεται στις πυροσβεστικές υπηρεσίες των νησιών από άλλα μέρη της χώρας, γίνονται ακόμα πιο δύσκολες με την ακρίβεια και τη δισεύρετη στέγη. Οι παράγοντες αυτοί αναγκάζουν εργαζόμενους να παραιτούνται ή να μην προτιμούν καθόλου τα νησιά γιατί δεν φτάνει ο επί χρόνια καθηλωμένος μισθός να καλύψει τα έξοδα διαβίωσης των ίδιων και των οικογενειών τους.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ μετέφεραν στους πυροσβέστες τη συνεχή συμπαράσταση του Κόμματος στην προσπάθεια που κάνουν για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους, να εμπιστευτούν το ΚΚΕ στις εκλογές για να γίνει πιο δυνατή η δική τους φωνή.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ