ΔΙΕΘΝΗ

Πέθαναν για να σώσουν τους άλλους: 7.000 επαγγελματίες υγείας θύματα του κορονοϊού

FILE PHOTO: Dr. Kumar Gaurav, 42, a medical professor and consultant psychiatrist who has been named the top official at Jawahar Lal Nehru Medical College and Hospital during the coronavirus disease (COVID-19) outbreak, despite being one of its most junior consultants, wears personal protective equipment (PPE) as he speaks to a nurse who contracted COVID-19, on the Intensive Care Unit (ICU) of Jawahar Lal Nehru Medical College and Hospital in Bhagalpur, Bihar, India, July 26, 2020. REUTERS/Danish Siddiqui/File Photo
 

Είναι οι ήρωες της πρώτης γραμμής. Είναι όμως και τα μεγάλα θύματα του «πολέμου» για την εξάπλωση του κορονοϊού. Είναι γιατροί, νοσηλευτές, οι επαγγελματίες υγείας. 7.000 από τους οποίους έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας.

Το Μεξικό είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό επαγγελματιών υγείας που έχουν πεθάνει από τον κορονοϊό. Αυτό αποκαλύπτει ανάλυση της Διεθνούς Αμνηστίας η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη (03.09.2020).

«Το γεγονός ότι πάνω από 7.000 άνθρωποι πέθαναν προσπαθώντας να σώσουν άλλους αποτελεί κρίση απίστευτης κλίμακας», έκρινε ο Στιβ Κόκμπερν, στέλεχος του προγράμματος για την Κοινωνική και Οικονομική Δικαιοσύνη στη Διεθνή Αμνηστία, κατά την ανακοίνωση της μη κυβερνητικής οργάνωσης.

 

Μεταξύ των θανάτων των υγειονομικών, «τουλάχιστον 1.320 καταγράφονται στο Μεξικό, ο υψηλότερος γνωστός αριθμός σε μία χώρα», αναφέρεται στην ανάλυση της Αμνηστίας.

Προηγούμενη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία είχε δημοσιοποιηθεί στις 13 Ιουλίου, έκανε λόγο για 3.000 εργαζομένους στον κλάδο της υγείας που πέθαναν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η θεαματική αύξηση εξηγείται από την αύξηση των περιπτώσεων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε πολλές χώρες, καθώς και από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα πληροφοριών για την κρίση.

Το Μεξικό ακολουθούν οι ΗΠΑ (1.077 θάνατοι), το Ηνωμένο Βασίλειο (649), η Βραζιλία (634), η Ρωσία (631), η Ινδία (573), η Νότια Αφρική (240), η Ιταλία (188), το Περού (183), το Ιράν (164) και η Αίγυπτος (159), σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία μπόρεσε να συγκεντρώσει η Διεθνής Αμνηστία.

«Κάθε εργαζόμενος στον τομέα της υγείας έχει το δικαίωμα να εργάζεται με ασφάλεια και είναι σκάνδαλο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι πλήρωσαν το πιο βαρύ τίμημα» στην προσπάθειά τους να θεραπεύσουν, υπογράμμισε ο Κόκμπερν. newsit.gr





ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ