12vima ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Πέτσας: Ανοίγουν από αύριο τα κέντρα περιποίησης νυχιών

Τι θα ισχύει για τις μετακινήσεις τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου σήμερα για τις εκκλησίες.

Από το πρωί της Τρίτης 15/12/2020 ανοίγουν και τα κέντρα περιποίησης νυχιών όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός επρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Τόνισε ότι «από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Με αυτό το γνώμονα αποφάσισε να συνεχιστούν έως και τις 7 Ιανουαρίου τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του lockdown ώστε όλοι μαζί οι πολίτες με πίστη στις δυνάμεις μας να περάσουμε με ασφάλεια αυτές τις διαφορετικές γιορτές. Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ’ οίκον. Αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα».

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι το λιανεμπόριο παραμένει σε αναστολή. «Εξαίρεση αποτελούν η λειτουργία και μόνον της παραλαβής εκτός του καταστήματος click away που άρχισε χθες, καθώς και η επαναλειτουργία των βιβλιοπωλείων, των κομμωτηρίων και των ΚΤΕΟ, που άρχισε σήμερα. Πάντοτε βέβαια με την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις. Και με την προϋπόθεση ότι θα τηρούνται στο ακέραιο οι όροι και οι προϋποθέσεις που τέθηκαν για να αποτραπούν άσκοπες μετακινήσεις και κάθε ενδεχόμενο συγχρωτισμού. Υπενθυμίζεται ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο».

Επιπλέον αυτών:

–  Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συστήνουμε σε όλους, αυτές οι γιορτές να μην είναι αφορμή για συγχρωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι εντός της ημέρας θα γίνει επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για το θέμα των εκκλησιών και της λειτουργίας τους.

Ερωτηθείς τι θα γίνει με το click away και σε ποια περίπτωση μπορεί να ανασταλλεί είπε ότι θα δούμε πως θα λειτουργήσει. Παρακολουθούμε την κατάσταση και ζητούμε από τους πολίτες να προσέχουν.

Για την λειτουργία των εκκλησιών είπε ότι στην σημερινή επικοινωνία Μητσοτάκη – Ιερώνυμου θα δουν αν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία και για επιπλέον λειτουργίες.

Ο κ. Πέτσας δεν έκανε κανένα σχόλιο από πλευράς της κυβέρνησης για το θέμα της υπόθεσης κατασκοπείας στην Ρόδο και έδωσε συγχαρητήρια σε όλες τις υπηρεσίες που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Δείτε όλη την ενημέρωση

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ