ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτσας στο Live news: «Αρχές Μαΐου η σταδιακή άρση απαγορεύσεων και επέκταση των μέτρων στήριξης έως και 15 Ιουνίου»

 

Το πότε θα αρχίσει η σταδιακή άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και μέχρι πότε θα διαρκέσουν τα μέτρα στήριξης περιέγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ανοικτό ακόμα το ενδεχόμενο πιο σκληρών μέτρων για το Πάσχα.

«Υπάρχουν σκέψεις για επέκταση των μέτρων τον Μάιο και τον Ιούνιο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Live News και το Νίκο Ευαγγελάτο.

Ο κ. Πέτσας είπε ακόμα ότι τα επόμενα 24ωρα θα δείξουν αν θα χρειαστούν και άλλα μέτρα για το Πάσχα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ελπίζει να ακουστεί το κάλεσμα αυτό ώστε να μην χρειαστεί να ληφθούν και άλλα μέτρα. Επανέλαβε ότι «Δεν προβλέπεται η μετακίνηση σε συγγενικό και φιλικό σπίτι για να κάνουμε Ανάσταση και Κυριακή του Πάσχα».

Για τα μέτρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι: «Εμείς έχουμε δείξει ότι ακούμε τις φωνές των ειδικών και στην συνέχεια ξεδιπλώνουμε την στρατηγική μας. Εμείς αυτές τις ημέρες, μέχρι τις 27 του μήνα θα συλλέξουμε από όλα τα συναρμόδια υπουργεία τις σκέψεις που υπάρχουν για την σταδιακή και μακρόσυρτη άρση των περιορισμών. Θα αποφασισθεί την επόμενη εβδομάδα για να ξέρουν μέχρι το τέλος του μήνα όλοι οι Έλληνες τι πρέπει να επακολουθήσει. Το πιο δύσκολο θα είναι όταν θα αρχίσουν να ανοίγουν τομείς της οικονομικής δραστηριότητας για κάποιους και για κάποιους άλλους θα είναι περιορισμένα. Γι’ αυτό παρακαλούμε αυτές τις 2 εβδομάδες όλους τους Έλληνες να τηρήσουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα υπάρχει έγκαιρη πληροφόρηση ποιοι τομείς θα ανοίξουν πρώτα και τι θα γίνει με τα σχολεία μας και τον τουρισμό.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάποιοι περιορισμοί θα εξακολουθούν να υφίστανται και τον Ιούνιο, είπε ακόμα. Γι’ αυτό και με τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας θα επεκτείνουμε τα μέτρα στήριξης και τον Μάιο και τον Ιούνιο – μέχρι τις 15 Ιουνίου. Από τις αρχές Μαΐου έως και τις 15 Ιουνίου θα υπάρχουν δραστηριότητες που θα ανοίξουν υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε πισωγυρίσματα.

Για το αν θα υπάρξει δεύτερο κύμα το φθινόπωρο ο κ. Πέτσας είπε: «από τις εισηγήσεις των ειδικών ξέρουμε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα το Φθινόπωρο».

Από newsit.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ