ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Το απόγευμα οι προτάσεις των ειδικών για τοπικά lockdown

 

Τις εισηγήσεις της αρμόδιας επιτροπής των ειδικών επί της υγείας, το απόγευμα, αναμένει το Μαξίμου για να λάβει αποφάσεις ή ακόμη και πρόσθετα μέτρα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού, αλλά και εν όψει του «ανοίγματος» του τουρισμού τις επόμενες ημέρες.

Όπως τόνισε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Στέλιος Πέτσας, η επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ένα μήνα μετά την άρση του lockdown, παραμένει καλή. Όμως, πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός, διότι δεν έχουμε τελειώσει με τον κορονοϊό και χαρακτήρισε «καμπανάκι κινδύνου» τα φαινόμενα χαλάρωσης.

Έτσι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τοπικών lockdown, εφόσον υπάρξουν σχετικές εισηγήσεις από την επιτροπή των ειδικών, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι ο κεντρικός σχεδιασμός δεν αλλάζει, ενώ ανέφερε ότι πιθανότατα την Πέμπτη θα γίνουν ανακοινώσεις από το υπουργείο Υγείας και την Πολιτική Προστασία σχετικά με τα δειγματοληπτικά τεστ στα νησιά κατά την τουριστική περίοδο, καθώς, όπως υπογράμμισε ο Στέλιος Πέτσας, το «άνοιγμα» του τουρισμού δεν πρέπει να ναρκοθετηθεί.

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η υγεία και η ασφάλεια για τους εργαζομένους στο χώρο του τουρισμού, για τους κατοίκους των τουριστικών προορισμών και για τους ίδιους του επισκέπτες αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και δεν θα υπάρξει κάποια έκπτωση στη δημόσια υγεία κι ανέφερε ότι οι αφίξεις το τελευταίο διάστημα αφορούν κυρίως σε Έλληνες από το εξωτερικό και όχι σε τουρίστες. Υπογράμμισε, όμως, με νόημα ότι «η κυβέρνηση είναι έτοιμη να παρέμβει όπου και όποτε χρειαστεί» και προανήγγειλε επισήμως την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σαντορίνη το ερχόμενο Σάββατο, όπως εγκαίρως σας είχε ενημερώσει το newsit.gr.

Επίσης, απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιστρέψει η διά ζώσης ενημέρωση από τους κ. Τσιόδρα-Χαρδαλιά για την καθημερινή εξέλιξη των κρουσμάτων.

Η συμφωνία για την ΑΟΖ

Σε ό,τι αφορά την υπογραφή της συμφωνίας με την Ιταλία για την ΑΟΖ, ο κ. Πέτσας μίλησε για μία ιστορική εξέλιξη, ενώ έστειλε για μία ακόμη φορά ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προασπίσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Σχολιάζοντας, μάλιστα, τις δηλώσεις Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η Ελλάδα βασίζεται σε ένα τρίπτυχο που αναλύεται ως εξής: «Έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να προασπίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Τέλος, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει βήμα-βήμα για την κύρωση της συμφωνίας με την Ιταλία και στην πορεία θα συνεχίσει με Αλβανία και Αίγυπτο για τις αντίστοιχες συμφωνίες.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ