ΕΛΛΑΔΑ

Πήγαν να βοηθήσουν κακοποιημένο ζώο και η ΕΛ.ΑΣ τους έκοψε πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση (pic)

Καταγγελία για την στάση των αστυνομικών στην Καβάλα προς τους πολίτες που κατήγγειλαν περιστατικό κακοποίησης ζώου.

Πήγαν να κάνουν το καλό και να σώσουν ένα κουτάβι, όμως βρέθηκε να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 300 ευρώ έκαστoς για άσκοπη μετακίνηση. Κι όμως το περιστατικό αυτό είναι πραγματικό, σύμφωνα με τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έλαβε χώρα το Σάββατο στην Καβάλα

Σύμφωνα λοιπόν με την ανάρτηση του φιλοζωϊκού σωματείου Καβάλας «Αίσωπος», την Παρασκευή ένας πολίτης κατήγγειλε στην αστυνομία την κακοποίηση ενός κουταβιού σε ακατοίκητο οικόπεδο, όμως η απάντηση που έλαβε ήταν πως μπορούσε να πάει περιπολικό στο σημείο.

Έτσι, έφυγε και επέστρεψε την επόμενη μέρα, μαζί με άλλους δύο φιλόζωους με σκοπό την επώνυμη καταγγελία του περιστατικού και κλήση στο αστυνομικό τμήμα. Μόνο που όταν μετά από μισή ώρα έφτασε το όχημα της αστυνομίας στο σημείο, οι αρχές ξεκίνησαν τις προσωπικές ερωτήσεις στον καθένα για τους λόγους και τις αποδείξεις μετακίνησης στους στο συγκεκριμένο σημείο.

Αφου δικαιολογήθηκαν επικαλούμενοι το άρθρο του νόμου περι κακοποίησης ζώων, οι αστυνομικοί επέμεναν ότι η παρουσία τους ήταν αδικαιολόγητη και παράνομη, με αποτέλεσμα στους 2 από τους 3 να επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην καταγγελία: «Να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που παρεβρεθηκαν είχαν ελάχιστη ενασχόληση για το λόγο για τον οποίο κλήθηκαν». Μάλλον για τους συγκεκριμένους, η κακοποίηση του ενός ζώου δεν αποτελεί σοβαρό λόγο…


ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ