ΔΙΑΦΟΡΑ

Πιτόγυρο με πατάτες τέλος: Οι σουβλατζήδες θα βάζουν σκέτο κρέας εξαιτίας της ακρίβειας

 

Οι τηγανητές πατάτες μπορεί να θεωρείται ένα απαραίτητο συστατικό στο πιτόγυρο, αλλά στις σκέψεις των σουβλατζήδων είναι η κατάργησή τους, λόγω της αυξημένης τιμής του ηλιελαίου.

Μεγάλο είναι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην εστίαση, λόγω της μεγάλης έλλειψης ηλιέλαιου, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να αναζητούν τρόπους για να μην επιβαρυνθούν και άλλο οι καταναλωτές.

Μια από τις σκέψεις αυτές είναι να αφαιρέσουν τα τηγανητά από τον κατάλογο των εστιατορίων και των ταβερνών, ενώ τα σουβλατζίδικα, λαμβάνοντας υπόψη την ήδη αυξημένη τιμή των σουβλακίων, σκέφτονται να αφαιρέσουν τις τηγανιτές πατάτες από το εθνικό μας φαγητό, ώστε να μην χρειαστεί να αυξήσουν και άλλο την τιμή.

Ήδη, το πιτόγυρο ακριβαίνει κατά 20-50 λεπτά του ευρώ και αναμένεται να φτάσει στα 3,20 ευρώ στην Αθήνα. Μετά από την αύξηση κατά 12%, που είχε γίνει στο τέλος του περασμένου καλοκαιριού, το σουβλάκι με πίτα κοστίζει από 2,60 έως 3 ευρώ και το σκέτο καλαμάκι στα 1,80 με 1,90 ευρώ, που σημαίνει ότι μία τετραμελής οικογένεια θα πληρώσει κοντά στα 30 ευρώ, αν πάρει αναψυκτικό και πατάτες.

Το ηλιέλαιο, το περασμένο καλοκαίρι, κόστιζε 0,73 ευρώ το λίτρο και αυτή τη στιγμή, το παίρνουμε στα 3 ευρώ το λίτρο, ενώ είναι άγνωστο πού θα φτάσει η τιμή του, σύμφωνα με τους μαγαζάτορες.

Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, στο GRTimes, υπάρχουν σκέψεις να κοπούν τελείως τα τηγανητά φαγητά.

Στις σκέψεις είναι οι τηγανητές πατάτες θα αντικατασταθούν από τις ψητές

«Οι ιδιοκτήτες που έχουν στην κατοχή τους ταβέρνες, εστιατόρια ή ταχυφαγεία, βρίσκουν πολύ δύσκολα ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σκέψεις, είτε να μειώσουν τα τηγανητά φαγητά, είτε να τα βγάλουν εκτός καταλόγου. Οι τηγανητές πατάτες είναι τεράστιο πρόβλημα και μία εναλλακτική είναι να τις αντικαταστήσουν με πατάτες φούρνου», επεσήμανε.

Και συμπλήρωσε «το 10λιτρο ηλιέλαιο είχε αρχική τιμή πριν τον πόλεμο στην Ουκρανία γύρω στα 14 ευρώ και τώρα έχει φτάσει στα 30 ευρώ, εξαιτίας και της τεράστιας έλλειψης. Οπότε, αρκετοί επαγγελματίες θα μπουν στην διαδικασία να σταματήσουν τα τηγανισμένα, διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση ελαιόλαδο».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ