ΔΙΑΦΟΡΑ

«Plan B» με απαγόρευση κυκλοφορίας: Τα μέτρα – μονόδρομος της κυβέρνησης για να μην γονατίσει το ΕΣΥ

Η κυβέρνηση ακόμα και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν απορρίψει ως γενική αρχή την επιβολή γενικών ή τοπικών μέτρων που να παραπέμπουν σε lockdown. Θεωρούν ότι αυτό στέλνει λάθος μήνυμα σε όσους έχουν επιφυλάξεις για το εμβόλιο αλλά ενέχει και σίγουρα κάποιο πολιτικό κόστος.

Οι έκτακτες καταστάσεις απαιτούν έκτακτες λύσεις και εφόσον ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξηθεί ανησυχητικά και το Σύστημα Υγείας απειληθεί σοβαρά, τότε θεωρείται μονόδρομος η εφαρμογή ενός Plan Β.

Η κυβέρνηση έχει ζητήσει προτάσεις από τους ειδικούς έτσι ώστε να είναι έτοιμη να εφαρμόσει νέο πλαίσιο μέτρων ανά πάσα στιγμή, εφόσον χρειαστεί. Μέτρα που είχαν εφαρμοστεί και στις περασμένες, δύσκολες εποχές, και έχει «μετρηθεί» η αποτελεσματικότητα τους.

Το μέγεθος της έξαρσης του κύματος της covid_19, θα κρίνει επίσης αν τα μέτρα θα εφαρμοστούν μόνο στις επιβαρυμένες περιοχές ή σε όλη τη χώρα, σε μία προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα σε τοπικό επίπεδο άφησε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. «Τοπικά περιοριστικά μέτρα θα μπορούσαν να υπάρξουν, όμως η γενική μας αρχή είναι ότι και αυτά θα αφορούν στους ανεμβολίαστους» δήλωσε ο υπουργός υπογραμμίζοντας την ανάγκη τα όποια οριζόντια μέτρα πρέπει να επηρεάζουν κατά το δυνατόν λιγότερο όσους έχουν εμβολιαστεί.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ