ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πνιγμοί στις Παραλίες της Ρόδου: “Η μόνη λύση είναι οι μαζικές αγωγές πολιτών – Επιτέλους θα παραιτηθεί κάποιος;”

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια πραγματοποιούμε τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και μέσα από αυτό το μπλογκ έναν τεράστιο αγώνα για να γίνει πραγματικότητα το αυτονόητο.

Η ύπαρξη, δηλαδή, ναυαγοσωστών στις παραλίες της Ρόδου, του 5ου παγκόσμια τουριστικού προορισμού, όπως διαφημίζαμε πριν μερικά χρόνια.
Μέσα από πάρα πολλά τεκμηριωμένα άρθρα αναδείξαμε τον καθοριστικό ρόλο του ναυαγοσώστη και ελπίζαμε, κάποτε, οι υπεύθυνοι, να καταλάβουν ότι η τοποθέτηση ναυαγοσωστών συμβάλει στην μείωση των πνιγμών και διαφημίζει στο εξωτερικό το νησί ως έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό.
Προσπαθήσαμε επίσης να κάνουμε γνωστό σε όλους τους συμπολίτες μας αλλά και στην εκάστοτε δημοτική αρχή ότι με την καινούργια νομοθεσία ο Δήμος είναι υποχρεωμένος να έχει ναυαγοσώστες στις παραλίες του.

Με μεγάλη απογοήτευση και θλίψη βλέπουμε όμως ότι για μια ακόμη χρονιά η δημοτική αρχή παρουσιάζεται ανίκανη να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας των πολιτών αλλά και των επισκεπτών της.
Σε ένα τόσο σημαντικό πόστο τοποθετούνται ως υπεύθυνοι, άτομα που δεν έχουν καμμία σχέση με την προνοσοκομειακή φροντίδα και δεν γνωρίζουν καν τι σημαίνει διασφάλιση της ζωής των λουόμενων. Από την άλλη δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και η ασφάλεια θεωρείται ως μη σημαντική
Και που μετά το χθεσινό περιστατικό θα έπρεπε να είχαν ήδη παραιτηθεί από τη θεσούλα τους.
Η μοναδική λύση που θεωρούμε ότι θα κάνει να κινηθούν γρηγορότερα οι διαδικασίες είναι η μαζική αγωγή πολιτών.
Εμείς θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μία Ρόδο ασφαλέστερη.

Παναγιώτης Σπανός
Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου
ΑΜΚΕ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ