ΥΓΕΙΑ

ΠΟΕΔΗΝ: Ξέμειναν από χειρουργικά γάντια τα νοσοκομεία εν μέσω κορονοϊού

Σημαντική έλλειψη χειρουργικών και απλών γαντιών παρατηρείται στα δημόσια νοσοκομεία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Με τα ελάχιστα αναπομείναντα γάντια -χειρουργικά και απλά- προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι υγειονομικοί υπάλληλοι, καθώς στα νοσοκομεία του ΕΣΥ,  σύμφωνα με καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ, παρατηρείται μεγάλη έλλειψη.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά, αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ενώ από την πλευρά τους οι Διοικήσεις των Νοσοκομείων εξαντλούν τις δυνατότητες με δανεικά γάντια από άλλες Υγειονομικές Μονάδες ή με απευθείας αγορές. Οι ανάγκες, όμως, δεν μπορούν να καλυφθούν, όπως αναφέρουν:

“Η αγορά έχει μεγάλη έλλειψη. Προφανώς παίζονται πάλι κερδοσκοπικά παιχνίδια όπως τον πρώτο καιρό με τις μάσκες προκειμένου να αυξήσουν τις τιμές ή τα εξάγουν προς χώρες με περισσότερο κέρδος”, τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία καλεί το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ανάπτυξης να παρέμβουν ώστε “να ομαλοποιηθεί η αγορά προκειμένου να μπορούν απρόσκοπτα να προμηθεύονται γάντια τα Νοσοκομεία”.

Από iatropedia.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ