ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ποιοι όμιλοι διεκδικούν το ΣΔΙΤ απορριμμάτων Ρόδου ύψους 39 εκατ. ευρώ

Το ενδιαφέρον 5 σχημάτων και κοινοπραξιών φέρεται να προσέλκυσε ο διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ «Μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων Νήσου Ρόδου», με Αναθέτουσα Αρχή την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ύψους περίπου 32 εκατ. ευρώ (πάνω από 39 εκατ. με ΦΠΑ).

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είχε οριστεί για το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιανουαρίου 2022 (μετά από παρατάσεις) και σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» στη διαδικασία φέρονται να έδωσαν οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος – Μεσόγειος, ΑΚΤΩΡ, ΑΒΑΞ, INTRAKAT, κάποιες μόνες τους και άλλες ως επικεφαλής κοινοπραξιών (σε συνεργασία με άλλους ομίλους).

Ο ιδιωτικός φορέας θα επιλεγεί με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου και θα αναλάβει τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων νήσου Ρόδου, καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση των παραγόμενων προϊόντων (ανακυκλώσιμων υλικών, compost, ηλεκτρικής ή/και θερμικής ενέργειας, κλπ.) για διάστημα 27 ετών.

Βασικό κριτήριο επιλογής του αναδόχου θα είναι το χαμηλότερο τέλος χρήσης που θα κληθεί να καταβάλλει ο δημότης, παράλληλα με την επίτευξη όλων των περιβαλλοντικών στόχων, ενώ δύναται να αξιοποιηθούν και ενωσιακοί πόροι για τη χρηματοδότηση του κόστους υλοποίησης του έργου.

Οι εργασίες αφορούν, μεταξύ άλλων, στο σύνολο των εργασιών κατασκευής, τη λειτουργία και συντήρηση των υποδομών του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (Ο.Σ.Δ.Α.) Νήσου Ρόδου, στη συνήθη, προληπτική και διορθωτική συντήρηση, στη βαριά συντήρηση και την περιοδική αντικατάσταση – ανανέωση τμημάτων, στοιχείων και εξαρτημάτων του εξοπλισμού (lifecycle cost) του συνόλου των εγκαταστάσεων, στην καθημερινή διαθεσιμότητα των εγκαταστάσεων και συστημάτων, των κτιριακών υποδομών και του περιβάλλοντος χώρου κ.α.

insider.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ