ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Σκηνοθετημένες» οι θηριωδίες στην Μπούτσα επιμένει η Ρωσία

 

Η θηριωδία της Μπούτσα κυριαρχεί τις τελευταίες ημέρες στην παγκόσμια ειδησεογραφία, ενώ ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται για 41η ημέρα. Η Ρωσία από την πλευρά της αρνείται ότι τα στρατεύματα της διέπραξαν εγκλήματα πολέμου με θύματα αμάχους.

Μάλιστα ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ περιέγραψε τις ωμότητες στην Μπούτσα ως… «σκηνοθετημένη πρόκληση» από την πλευρά της Ουκρανίας. «Εξαρχής, ήταν πολύ καθαρό πως αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά ακόμη μια σκηνοθετημένη προβοκάτσια με σκοπό την δυσφήμιση και τη στέρηση κάθε ανθρώπινης ιδιότητας των ρώσων στρατιωτικών καθώς και την άσκηση πολιτικής πίεσης στη Ρωσία», δήλωσε – μεταξύ άλλων – ο Βασίλι Νεμπένζια.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ επέμεινε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός δεν διέπραξε «απάνθρωπες φρικαλεότητες εναντίον άμαχου πληθυσμού». «Δεν είναι αυτή η περίπτωση, δεν ήταν ποτέ και δεν θα είναι ποτέ», δήλωσε και πρόσθεσε πως η Μόσχα διαθέτει «στοιχεία που το αποδεικνύουν», τα οποία σκοπεύει να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Ασφαλείας «το συντομότερο δυνατόν».

Η Ρωσία ζήτησε να οργανωθεί έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ χθες, όμως η Βρετανία, που ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία του κορυφαίου οργάνου του ΟΗΕ τον Απρίλιο, απέρριψε το αίτημα αντιτείτοντας πως είναι σήμερα Τρίτη προγραμματισμένη συνεδρίαση αφιερωμένη στην Ουκρανία. Ο κ. Νεμπένζια επέκρινε την απόφαση.

newsitΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ