ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις – Λαβρόφ: Υπήρξε πρόοδος στην Κωνσταντινούπολη

Η Ουκρανία και η Ρωσία συνεχίζουν σήμερα τις ειρηνευτικές συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης, όπως ανακοίνωσε το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Αντιπροσωπείες από της Ουκρανίας και της Ρωσίας συναντήθηκαν την Τρίτη στην Κωνσταντινούπολη, με τον Ποντόλιακ να δηλώνει «αισιόδοξος» μετά τις συνομιλίες αυτές.

Εξάλλου νωρίτερα σήμερα ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι στην Κωνσταντινούπολη σημειώθηκε κάποια πρόοδος και πρόσθεσε ότι η Μόσχα προετοιμάζει τις απαντήσεις της στις ουκρανικές προτάσεις.

Ο Λαβρόφ επεσήμανε ότι οι συνομιλίες με την Ουκρανία πρέπει να συνεχιστούν και τόνισε ότι το Κίεβο φάνηκε να δείχνει «πολύ περισσότερη κατανόηση» σε ό,τι αφορά την Κριμαία και το Ντονμπάς, αλλά και την ανάγκη να διατηρήσει ουδέτερο καθεστώς.

newsit

 



ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ