ΔΙΕΘΝΗ

Πόλεμος στην Ουκρανία – Ζελένσκι: «Δεν δεχόμαστε τα τελεσίγραφα, δεν δίνουμε ούτε το Κίεβο ούτε το Χάρκοβο ούτε τη Μαριούπολη»

 

Οι Ρώσοι μας ζητούν να δεχτούμε το τελεσίγραφό τους για να τελειώσει ο πόλεμος, είπε ο Ουκρανός πρόεδρος σε συνέντευξή του

Η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή. Αυτό δήλωσε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό της Ουκρανίας, Suspilne, η οποία θα μεταδοθεί αργόερα το βράδυ της Δευτέρας.

«Μας έχουν αφήσει ένα τελεσίγραφο με διάφορα σημεία. “Ακολουθήστε το και τότε θα τελειώσουμε τον πόλεμο” μας λένε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε: «Η Ουκρανία δεν μπορεί να αποδεχτεί το τελεσίγραφο της Ρωσίας».

«Η Ρωσία θεωρεί πως είναι απαραίτητο να μας καταστρέψει όλους, τότε θα εκπληρωθεί το τελεσίγραφό της. Για παράδειγμα, λένε “δώστε μας το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη ή το Κίεβο”. Ούτε το Χάρκοβο ούτε η Μαριούπολη ούτε το Κίεβο ούτε εγώ, ο πρόεδρος, μπορούμε να το αποδεχτούμε. Ο ίδιος ο λαός προστατεύει το κράτος μας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Στο μεταξύ, η ουκρανική κυβέρνηση απέρριψε τη νύχτα, σχεδόν ακαριαία από την ώρα που διατυπώθηκε, το ρωσικό τελεσίγραφο για παράδοσης της Μαριούπολης, ενώ η κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων σχεδόν σε όλα τα μέτωπα, δείχνει ότι οι προσπάθειες για ειρήνη δεν έχουν ελπίδα να φτάσουν σύντομα σε αποτέλεσμα.

protothemaΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ