ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

«Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Πέμπτη 23-9-2021 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Ρόδου)»

Πολύ υψηλός κίνδυνος (επιπέδου 4) στην ΠΕ Ρόδου, αύριο στις 23 Σεπτεμβρίου 2021, ενώ σε υψηλό κίνδυνο (επιπέδου 3) βρίσκεται η λοιπή ΠΕ. Σε επιφυλακή και ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Για την ΠΕ Ρόδου για αύριο 23-9-2021 ισχύει η Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση της Π.Ε. Δωδεκανήσου από ώρα 21.00 έως 06.00 της επομένης, που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ ΨΕΒ77ΛΞ-ΚΦΤ).

 Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021, σύμφωνα με τον Ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που συντάσσει η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Π.Ε. Ρόδου) είναι πολύ υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 4) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας-επιφυλακής.

Παρακαλούμε πολύ τους πολίτες των νησιών του Νότιου Αιγαίου (Π.Ε. Ρόδου), να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια ή εργασία στο ύπαιθρο, που είναι δυνατόν να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια και να ειδοποιούν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε οποιοδήποτε γεγονός υποπέσει στην αντίληψη τους.

Για αύριο 23-9-2021 ισχύει η Απαγόρευση κυκλοφορίας και παραμονή εκδρομέων στις ευπαθείς περιοχές και δάση της Π.Ε. Δωδεκανήσου από ώρα 21.00 έως 06.00 της επομένης, που περιλαμβάνονται στη σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου (ΑΔΑ  ΨΕΒ77ΛΞ-ΚΦΤ).

Στις λοιπές Περιφερειακές Ενότητας Κυκλάδων και Δωδεκανήσου ο κίνδυνος για την εκδήλωση πυρκαγιών είναι υψηλός (Κατηγορία κινδύνου 3) και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας.

Σας ενημερώνουμε τέλος ότι στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (http://civilprotection.gr/el- Οδηγίες προστασίας- Δασικές Πυρκαγιές) καθώς επίσης και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (http://www.pnai.gov.gr/Arthro.aspx?a=9982 – Θέματα Πολιτικής Προστασίας) υπάρχουν αναρτημένες Οδηγίες Προστασίας από Δασικές πυρκαγιές.

 

Ερμούπολη  22 Σεπτεμβρίου 2021

 ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ