ΔΙΑΦΟΡΑ

«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους: Με rapid test σε τράπεζες, Δημόσιο, εμπορικά κέντρα και εξωτερικούς χώρους εστίασης

Το επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο και το αρνητικό ρεκόρ που καταγράφεται στον αριθμό κρουσμάτων φέρνει νέα μέτρα στο τραπέζι, με επίκεντρο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Ειδικότερα, σήμερα στις 18.00 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αναμένεται να ανακοινώσει τα μέτρα για την αναχαίτηση της πανδημίας, τα οποία και επικεντρώνονται στους ανεμβολίαστους στο φάσμα της εστίασης και της διασκέδασης.

Δύο rapid tests την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους

Αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός των rapid test των ανεμβολίαστων εργαζόμενων, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο rapid tests την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως κλάδου.

Το αρνητικό rapid test των ανεμβολίαστων θα αποτελεί «διαβατήριο» για να μπουν οι πολίτες στα εμπορικά κέντρα, καθώς και σε όλους τους μικτούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι.

Μάλιστα, οι ειδικοί εισηγούνται αρνητικό rapid test για τους ανεμβολίαστους και για την είσοδό τους σε τραπεζικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες. Ακόμη προτείνεται η χρήση μάσκας παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Τέλος, αναφορικά με τον κλάδο της εστίασης και σύμφωνα με όσα αναφέρει το dikaiologitika.gr παρελθόν θα είναι για τα μαγαζιά τα πλαϊνά που χρησιμοποιούνται για το κρύο, μιας και συνιστάται οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης να έχουν μόνο στέγαστρο.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ