ΕΛΛΑΔΑ

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Στις 10 Ιανουαρίου το προγραμματισμένο κουδούνι – Τι λένε οι ειδικοί

Με τον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, υπάρχει έντονος προβληματισμός για το πότε θα πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές Χριστουγέννων.

Αν και μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί παρουσιάζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι, αυτό που γνωρίζουμε από επίσημα χείλη – μέχρι στιγμής τουλάχιστον – είναι ότι τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου.

«Ο προγραμματισμός και η διάθεση της κυβέρνησης είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου. Αν χρειαστούν, ενδεχομένως, διαφορετικές προσαρμογές, αυτές θα γίνουν», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή, σε συνέντευξή της στον ΣΚΑΪ. Άλλωστε, την πρόθεση της κυβέρνησης να μην υπάρξει παράταση και να γίνει κανονικά το άνοιγμα των σχολείων έχει επιβεβαιώσει σε δηλώσεις του και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

 

Αυτό όμως που θα κρίνει τελικά το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία είναι τα επιδημιολογικά δεδομένα, με την επόμενη εβδομάδα να είναι καθοριστική για τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Το αν θα υπάρξει ανατροπή στην ημέρα επιστροφής των παιδιών στις αίθουσες, θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα ειδικοί.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ