ΕΛΛΑΔΑ

Power Pass: Τι ώρα θα μπουν τα χρήματα στους λογαριασμούς – Δεύτερη ευκαιρία για 400.000 δικαιούχους

Αναρτήθηκαν την Πέμπτη τα εκκαθαριστικά για το Power Pass, ώστε να δουν οι δικαιούχοι του επιδόματος το ποσό που θα λάβουν. Έτσι σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ξεκινήσουν οι πιστώσεις στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει στείλει ήδη στην αρμόδια εταιρεία ΔΙΑΣ τα απαραίτητα στοιχεία κι έτσι οι τράπεζες θα αρχίσουν σταδιακά από το απόγευμα της Παρασκευής να καταβάλλουν τα ποσά στους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών.

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν πληρωθεί 1,9 εκατομμύρια δικαιούχοι του Power Pass. Πρόκειται για όλους εκείνους που έχουν ήδη δει την εκκαθάριση στην ηλεκτρονική τους καρτέλα μέσα στην εφαρμογή.

Συνολικά οι δικαιούχοι θα εισπράξουν 230 εκατ. ευρώ. Έτσι το μέσο ποσό είναι τα 121 ευρώ ανά δικαιούχο, ενώ αναλυτικότερα τα ποσά κυμαίνονται από 18 έως και 600 ευρώ, με τους περισσότερους όμως δικαιούχους να τονίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι εισπράττουν ποσά μεταξύ 30 και 40 ευρώ.

Όσοι δεν έχουν λάβει το ενημερωτικό e-mail για την ανάρτηση του εκκαθαριστικού θα πρέπει να μπουν στη διεύθυνση vouchers.gov.gr/powerpass και να ενημερωθούν για την κατάσταση της αίτησης τους και να δουν το ποσό της επιδότησης που θα λάβουν.

Σημειώνεται ότι περίπου 200.000 δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς για τα δεδομένα τους απαιτούνται επιπλέον έλεγχοι. Μόλις ολοκληρωθούν , θα ακολουθήσει η εκκαθάριση και στη συνέχεια η πληρωμή.

athensmagazine.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ