ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προχωρούν οι εργασίες για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας

Η Δημοτική Αρχή Ρόδου, πιστή και σταθερή στις υποσχέσεις της αλλά και στην προσπάθεια βελτίωσης των κτηριακών εγκαταστάσεων που φιλοξενούν βρέφη και νήπια, προχώρησε τις εργασίες για την κατασκευή νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η μελέτη, προϋπολογισμού 2.200.000,00 ευρώ με το ΦΠΑ, συντάχθηκε από το επιστημονικό προσωπικό της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών του Δήμου Ρόδου

Όπως δήλωσε στο ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Κοσκινού, Αναστάσιος Ψυλλάκης,

«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Κοσκινού  για την κατασκευή του Βρεφονηπιακού Σταθμού είναι σε εξέλιξη. Αντικείμενο της προγραμματικής σύμβασης είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών για την υλοποίηση του εν λόγω έργου με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και υλοποίηση από το Δήμο Ρόδου.

Σκοπός του έργου είναι η κάλυψη των αναγκών προσχολικής αγωγής για τους κατοίκους της περιοχής Κοινότητας Κοσκινού. Ο βρεφονηπιακός σταθμός κατασκευάζεται σε ακίνητο 10.000 τ.μ. που βρίσκεται  και το  νηπιαγωγείο Κοσκινού.

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στην κατασκευή ενιαίου κτιρίου (ισόγειο και α’ όροφο με χώρους κύριας χρήσης) και υπόγειο (με βοηθητικές και υποστηρικτικές χρήσεις)  Επιπλέον προβλέπεται περίφραξη, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.

Αν και αρχικά  το  έργο π με βάσει  το  χρονοδιάγραμμα  που προβλέπει την ολοκλήρωση του έργου τον Νοέμβριο του 2022, με τους ρυθμούς με τους οποίους εκτελείται το έργο, η ολοκλήρωση του αναμένεται να γίνει πολύ γρηγορότερα.

Ο Νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί (24) βρέφη και (45) νήπια. Αποτελείται από τρία επίπεδα: ισόγειο, εμβαδού 419,66τμ και ημιυπαίθριους χώρους 3,11τμ, 1 Ο όροφο, εμβαδού 199,93τμ και υπόγειο, εμβαδού 156,23τμ και πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ