ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόεδρος εργαζομένων ΕΚΑΒ: “Ελλείψεις προσωπικού σε Ρόδο – Κω – Κάλυμνο”

Ακάλυπτες συνεχίζουν να παραμένουν οι θέσεις των εργαζομένων του ΕΚΑΒ σε Ρόδο, Κω και Κάλυμνο, συνολικά 7, που βγήκαν σε αναστολή, “αποδυναμώνοντας περισσότερο από ποτέ την υπηρεσία και δημιουργώντας προβλήματα, τόσο στους ελάχιστους εναπομείναντες εργαζόμενους όσο και στις τοπικές κοινωνίες”, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του προσωπικού του ΕΚΑΒ, Φιλήμων Χατζησταμάτη, στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στη Ρόδο με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ, Νίκο Παπαευσταθίου, τους διαβεβαίωσε ότι σε 18 μήνες θα έρθει μόνιμο προσωπικό.
Όμως, πρόσθεσε ο κ. Παπαευσταθίου, για τις άμεσες προσλήψεις υπεύθυνη είναι η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων. Ο πρόεδρος του προσωπικού του ΕΚΑΒ υποστήριξε ότι περιμένουν από 1η του Σεπτέμβρη να καλυφθούν οι κενές θέσεις, διερωτώμενος, “γιατί δεν φρόντισαν οι υπεύθυνοι να προσλάβουν πρώτα προσωπικό και μετά να προχωρήσουν σε αναστολή εργασίας των μη εμβολιασθέντων”.
Κάλεσε παράλληλα τους διοικούντες να πάνε μαζί τους μια μέρα να “ακούσουν” όσα οι ίδιοι οι διασώστες αντιμετωπίζουν, ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος και ποια κατάσταση ψυχολογική βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.
Ο κ. Χατζησταμάτης δεν παρέλειψε να αναφερθεί για άλλη μια φορά στην έλλειψη ασθενοφόρων, και ειδικά για τη Κω, στην έλλειψη και αξιοπρεπούς χώρου για το προσωπικό, αίτημα που εκκρεμεί τρία χρόνια τώρα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ενώ υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας στο ΚΥ (στο πρώην ΙΚΑ), “κάποιοι δεν θέλουν την μετεγκατάσταση του εφημερίου των διασωστών του ΕΚΑΒ”.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ