ΔΙΑΦΟΡΑ

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός – «Βουτιά» 13 βαθμών Κελσίου – Καταιγίδες τις επόμενες ώρες

Καιρός: Για επιδείνωση – αστραπή, με έντονα τοπικά φαινόμενα προειδοποιεί ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, η κακοκαιρία θα επηρεάσει την ανατολική, νοτιοανατολική και νότα Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά (και την Αττική), την Εύβοια και τις Σποράδες.

Οι μπόρες, οι βροχές και οι καταιγίδες στην ανατολική Στερεά, αλλά και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια, θα έχουν έντονο χαρακτήρα, οπότε χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στις περιοχές που επλήγησαν από πυρκαγιές το καλοκαίρι.

Το πρωί, η κακοκαιρία θα έχει φτάσει στην Κρήτη, όπου επίσης θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως προς το ξημέρωμα.

Προειδοποίηση Αρναούτογλου: Χαλάει ο καιρός

 

Πιο αναλυτικά: 

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, το πρωί της Πέμπτης θα έχουμε διάσπαρτες μπόρες στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττικοβοιωτία (κυρίως στα πιο βόρεια τμήματα), καθώς και σε ανατολικές περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ στις Κυκλάδες θα βρέξει για λίγο μόνο μέσα στη νύχτα. Η Κρήτη θα έχει άστατο καιρό προς το ξημέρωμα, με διάσπαρτες βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Στη Βόρεια Ελλάδα θα έχει κρύο.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, τα εν λόγω φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε αρκετές από τις παραπάνω περιοχές. Διάσπαρτες βροχές, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, θα έχει στις κεντρο-νότιες περιοχές της Πελοποννήσου. Τη νύχτα και κατά τις βραδινές ώρες, θα υπάρχει ξαστεριά σχεδόν σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση το νότιο Ιόνιο και τις ακτές της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

«Βουτιά» 13 βαθμών Κελσίου

Στην Αττική, κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα σημειωθούν βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Όσο πιο βόρεια και ανατολικά, τόσο πιο έντονα θα είναι τα εν λόγω φαινόμενα. Από το μεσημέρι και μετά, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Αρναούτογλου, τις επόμενες ώρες, ένας πολύ ψυχρός Βαρδάρης θα πλήξει την κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος μέσα στη νύχτα θα ρίξει τη θερμοκρασία έως και 13 βαθμούς Κελσίου μέσα στο κέντρο της πόλης. Η αίσθηση του κρύου θα γίνει ακόμα πιο έντονη νωρίς το πρωί.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ