ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προσφορά ιατροτεχνικού εξοπλισμού στο κέντρο υγείας Έμπωνας

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του Κέντρου Υγείας Έμπωνας Ρόδου, με αφορμή την αποδοχή της δωρεάς 300 αντιδραστηρίων C αντιδρώσας πρωτεΐνης υψηλής ευαισθησίας, 100 αντιδραστηρίων γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης, 25 αντιδραστηρίων Δ – Διημερών, αλλά και τη δωρεάν παραχώρηση ενός βιοχημικού αναλυτή FIA 8000, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας προς το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, αισθάνονται την υποχρέωση να ευχαριστήσουν θερμά, εκ μέρους όλων των επισκεπτών και χρηστών αυτού, όλους όσους συνέβαλαν στην αγορά, προμήθεια και εγκατάσταση στο Κέντρο Υγείας Έμπωνα του υπερσύγχρονου εξοπλισμού.

Συγκεκριμένα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας τους συγγενείς και φίλους της εκλιπούσης Ευαγγελίας Σφυράκη, όλους τους κατοίκους του χωριού Έμπωνας Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας «Ο Ατάβυρος» για τη δωρεά αυτή. Η δωρεά αυτή πραγματοποιήθηκε, μετά από την απόφαση της οικογένειας της εκλιπούσης, αντί στεφάνων να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Έμπωνας.

Από το 2015 έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας από το Κέντρο Υγείας Έμπωνας, με τη βοήθεια της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου, διαφόρων συλλόγων, αλλά και πλήθος ιδιωτών.

Στα χρόνια αυτά προμηθευθήκαμε και εγκαταστήσαμε στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας έναν αυτόματο αναλυτή Γενικής Αίματος, υπερσύγχρονη φορητή συσκευή υπερήχων, μηχάνημα ανάλυσης καρδιακών ενζύμων, εξοπλισμό Τηλεϊατρικής, συσκευή ανάλυσης αερίων αίματος, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων ασθενών, σύγχρονους ηλεκτροκαρδιογράφους, αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, συμπυκνωτή οξυγόνου, εργαλεία ακινητοποίησης και μεταφοράς ασθενών και πλήθος άλλα μικρά και μεγάλα ιατρικά εργαλεία και βοηθήματα για την ασφαλέστερη και ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση επειγόντων και χρόνιων περιστατικών.

Πλέον, με τα δωρηθέντα αυτά αντιδραστήρια και το συνοδό εξοπλισμό, στο Κέντρο Υγείας Έμπωνας μπορούμε να πραγματοποιήσουμε εξετάσεις αίματος CRP (υψηλής ευαισθησίας δείκτης φλεγμονής), γλυκοζηλιωμένης αιμοσφαιρίνης (δείκτης παρακολούθησης και ρύθμισης των διαβητικών ασθενών), αλλά και D – Dimers (δείκτης πιθανότητας προσβολής από πνευμονική εμβολή). Έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παθολογικά περιστατικά με μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια, εμπνέοντας εμπιστοσύνη τόσο στο υπηρετούν προσωπικό, όσο και στους χρήστες υπηρεσιών υγείας της περιοχής μας, αφού οι εργαστηριακές εξετάσεις αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα βοηθήματα του ιατρού στην ορθή διάγνωση και αντιμετώπιση πολλών ασθενειών.

Εμείς οφείλουμε, αφού πρωτίστως συλλυπηθούμε την οικογένεια της εκλιπούσης Ευαγγελίας Σφυράκη για την απώλεια τους, να εκφράζουμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας προς αυτήν, προς όλους τους κατοίκους του χωριού Έμπωνας Ρόδου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Έμπωνας «Ο Ατάβυρος», για τη δωρεά αυτή. Τόσα χρόνια πλέον ο Πολιτιστικός Σύλλογος Έμπωνας έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του προς το Κέντρο Υγείας Έμπωνας και ελπίζουμε και εμείς να ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όλων για καλύτερο επίπεδο υγείας των κατοίκων της περιοχής ευθύνης μας.

Συνεχίζουμε μαζί με τον Άνθρωπο για τον Άνθρωπο!!!

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Θεοφάνης Ν. Μούκας

Διευθυντής Γενικής Ιατρικής

Συντονιστής Επιστημονικής Λειτουργίας

Π.Ε.Δ.Υ. – Κέντρο Υγείας Έμπωνα
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ