ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Προσπάθεια για προώθηση των αγροτικών και κτηνοτροφικών ντόπιων προϊόντων

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή τομέα Φιλήμονας Ζαννετίδης συνεχίζοντας τις επαφές του με αγρότες και κτηνοτρόφους μετέβη στον Έμπωνα όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ηλία Κωνσταντάκη και τον Νίκο Τσουκαλά με τους οποίους συζήτησαν για την διάθεση των αγροτικών προϊόντων για την μετά κορονοϊό εποχή.

Ο αντιπεριφερειάρχης, ακολούθως μετέβη στο εκεί Σφαγείο, που παραχωρήθηκε από τον Δήμο Ρόδου μέχρι τις 10 Μαΐου στην Φυτώριο ΑΕ, και είχε επαφές με κτηνοτρόφους από τους οποίους ενημερώθηκε για την πλήρη διάθεση των αμνοεριφίων.

Επιστρέφοντας στο γραφείο του είχε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου Ρόδου Νίκο Μπόνη και τον εντεταλμένο Αγροτικού τομέα του Δήμου Ρόδου Σάββα Καραταπάνη με τους οποίους χάραξαν την γραμμή πλεύσης για την προώθηση των αγροτικών προϊόντων κατά το ερχόμενο διάστημα και παράλληλα συζήτησαν για μια σειρά άλλων ενεργειών οι οποίες θα διευκολύνουν την συνεργασία παραγωγών και εμπόρων.

Προγραμματίσθηκε να γίνει μία σύσκεψη αμέσως μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων με τους εκπροσώπους των μεγάλων αλυσίδων καταστημάτων Σούπερ Μάρκετ με σκοπό την παρότρυνση για την απορρόφηση των ντόπιων αγροτικών προϊόντων.

Οι ενέργειες αυτές κρίθηκαν επιβεβλημένες λόγω της υποχρεωτικά μειωμένης τουριστικής σαιζόν από την πανδημία που έπληξε όλες τις χώρες.

Το Γραφείο ΤύπουΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ