ΔΙΑΦΟΡΑ

Πρόστιμο την Καθαρά Δευτέρα για πέταγμα χαρταετού – Σκέψεις να κλείσουν τα πάρκα

Δεν θα επιτρέπεται την Καθαρά Δευτέρα το πέταγμα χαρταετού σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα.

Συγκεκριμένα, από χθες συζητείται το πως θα λειτουργήσουν τα πράγματα στη χώρα μας την Καθαρά Δευτέρα, λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό.

Δεν θα υπάρχει SMS

Ακόμα και αν δεν μπείτε στο αυτοκίνητό σας για να πάτε σε έναν ανοιχτό χώρο και να πετάξετε χαρταετό, απαγορεύεται να μεταβείτε σε ένα τέτοιο σημείο ακόμα και με τα πόδια.

Αν δηλαδή μένετε δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο ή δίπλα στον Λόφο Φιλοπάππου και μπείτε στον ευρύτερο χώρο που είναι ανοιχτός, χωρίς καλώδια ρεύματος και επιχειρήσετε να πετάξετε χαρταετό, κινδυνεύετε με πρόστιμο. Ναι, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή κινδυνεύετε με 300άρι, καθώς ο δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο με τον κωδικό 6.

Κάτι που επιβεβαίωσε και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, Νίκος Ρήγας με δηλώσεις του στο Star: «Το πέταγμα του χαρταετού δυστυχώς δεν καλύπτεται με τον κωδικό 6, για αυτό και εμείς έχουμε σαν αστυνομικοί ζητούμε να μην βρεθούμε στην δύσκολη θέση να βεβαιώσουμε παραβάσεις σε πολίτες και σε οικογένειες».

Σκέψεις για κλειστά Πάρκα

Προκειμένου να αποφευχθούν νέες εντάσεις, υπάρχουν σκέψεις να κλείσουν μεγάλα πάρκα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης: «Το Αττικό Άλσος, το Πάρκο Τρίτη και το Πεδίον του Άρεως σε συνεννόηση και με οδηγίες που θα έχουμε από την Πολιτική Προστασία, θα δούμε τις επόμενες μέρες αν θα παραμείνουν σε λειτουργία».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ