ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώτο θέμα στην Τουρκία η ανθρωπιστική βοήθεια από τη Σύμη – Λ. Παπακαλοδούκας: «Όπου πηγαίναμε ο κόσμος μας έδειχνε την αγάπη του»

 

Μεγάλη έκταση πήρε στην Τουρκία η είδηση της ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στα απέναντι παράλια από τη Σύμη!

Τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα της γειτονικής χώρας φιλοξενούν εκτενή ρεπορτάζ στις ηλεκτρονικές τους ιστοσελίδες για την βοήθεια που έφτασε από το γειτονικό ελληνικό νησί.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης της Sabah «Αντισεισμική αλληλεγγύη από γειτονικό νησί», ενώ η Habber Turk αναφέρει «Συνεχίζεται η βοήθεια στη σεισμογενή ζώνη από τα νησιά της Ρόδου και της Σύμης».

 

Συνολικά 270 κιβώτια με ιατροφαρμακευτικό υλικό, ρουχισμό και τρόφιμα συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους της Σύμης και μεταφέρθηκαν στην περιοχή της Ντάτσα, με την συνεργασία του Δήμου, της Μητρόπολης, των σχολείων, της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων και των πρακτόρων του νησιού.

Την ανθρωπιστική βοήθεια παρέλαβαν από την Σύμη τρία ιδιωτικά σκάφη επιχειρηματιών της Τουρκίας, που διατηρούν δεσμούς συνεργασίας με το ελληνικό νησί, ενώ την αποστολή συνόδευσε ο δήμαρχος κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

Ο ίδιος μιλώντας στον realvoice995.gr δήλωσε χαρακτηριστικά: «Συνόδευσα την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ντάτσα, με την οποία συνεργαζόμαστε στενά στον πολιτισμό και τον τουρισμό», ενώ περιέγραψε και τις συνθήκες που επικρατούν εκεί: «Η Ντάτσα φιλοξενεί αυτή τη στιγμή 2.500 σεισμόπληκτους, κυρίως γυναίκες και παιδιά. Είχα συνάντηση με τον δήμαρχο, τον καϊμακάμη και τον απλό κόσμο. Η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί κυρίως για τα μικρά παιδιά, γιατί απ’ ότι μας είπαν υπάρχει ακόμη μεγάλη ανάγκη για βοήθεια».

Ο κ. Παπακαλοδούκας έτυχε υποδοχής λαϊκού ήρωα στην Τουρκία, όπως επιβεβαιώνει και ο ίδιος: «Πλήθος κόσμου μας περίμενε στο λιμάνι και μας αγκάλιασε. Όπου πηγαίναμε μας έδειχναν την αγάπη τους. Πήγαμε σε εστιατόριο και δεν μας άφησαν να πληρώσουμε. Μας είπαν εσείς μας φέρατε τόσα πράγματα, στο ξενοδοχείο το ίδιο. Στον απλό κόσμο όμως δεν φάνηκε εξωπραγματική η βοήθεια, δεν πιστεύουν όσα λέγονται στην τηλεόραση. Πολλά ήταν και τα προσωπικά μηνύματα που έλαβα για ευχαριστώ».

 

Τέλος ο δήμαρχος Σύμης υπενθύμισε την βοήθεια από τα απέναντι παράλια στη θεομηνία του 2017: «Πραγματικά πιστεύω ότι το ίδιο θα έκαναν για εμάς και όντως συνέβη στη θεομηνία του 2017. Τότε είχε έρθει αντιπροσωπία από τη Ντάτσα και ο δήμαρχος Μαρμαρίς και μας έφεραν δώρο κομπρεσέρ, πριόνια, ηλεκτρολογικά υλικά και ότι άλλο είχαμε ανάγκη για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση».

 

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ