Νότιο Αιγαίο ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, χώροι πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος της Ρόδου

Με τον μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου που βρίσκεται στο νησί της Ρόδου για να παραστεί στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 73ης επετείου Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας νωρίτερα, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη, ξεναγήθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους του νησιού.

Αναφορικά με την επίσκεψη της Προέδρου ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα είχαμε τη χαρά και την τιμή να υποδεχτούμε στη Ρόδο, την πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου για να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις της 73ης Επετείου της Ενσωμάτωσης των νησιών μας με την Μητέρα Ελλάδα.

Η παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας στη Ρόδο σε μια δύσκολη συγκυρία για το νησί μας, και σε έναν ιδιαίτερο εορτασμό της Επετείου της 7ης Μαρτίου, αποτελεί ύψιστη τιμή για την περιοχή μας. Το μήνυμα της Ενσωμάτωσης και των αγώνων των προγόνων μας για την απελευθέρωση των νησιών μας είναι διαχρονικό και αποτελεί την πυξίδα μας στη σημερινή εποχή που μαχόμαστε για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.»

Αύριο το πρωί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στο Βωμό της πατρίδος.

 

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ Γιώργος Χατζημάρκος σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει τα παρακάτω
Πρώτος σταθμός της Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά την επίσκεψη της στην Ρόδο, η Ακρόπολη της Ρόδου, ο ιδιαίτερα σημαντικός αρχαιολογικός χώρος στην πόλη της Ρόδου, όπου είδε από κοντά τις εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη για την προστασία και ανάδειξη της, έργο που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια μας από τους ευρωπαϊκούς της πόρους με 2 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι μεγάλο το έργο που η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, ως δικαιούχος, επιτελεί εκεί και η ολοκλήρωση του θα συμβάλλει αποφασιστικά στην προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ρόδου.
Επόμενη στάση το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.
Μαζί με τον Δήμαρχο Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη και την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου Μάνια Μιχαηλίδου, είχαμε την τιμή να συνοδεύσουμε την Προέδρο στην πρώτη επαφή της με το νησί, που ξεκίνησε από το πλούσιο πολιτιστικό του απόθεμα. Αυτό που μας δίνει ακόμα, εως και σήμερα, μαθήματα, μηνύματα, Φως.
#pressgreece

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ