ΔΙΕΘΝΗ

Πρόβλεψη για 66.000 νεκρούς στις ΗΠΑ έως τον Αύγουστο – Ακόμη 1.700 θάνατοι από κορονοϊό

U.S. Navy sailors prepare a patient for an ultrasound in the radiology suite aboard the hospital ship USNS Mercy, serving as a referral hospital for non-coronavirus disease (COVID-19) patients currently admitted to shore-based hospitals, in Los Angeles, California, U.S. April 11, 2020. Picture taken April 11, 2020. U.S. Navy/Mass Communication Specialist 2nd Class Ryan M. Breeden/Handout via REUTERS. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

Μειωμένος μεν αλλά θλιβερός ο απολογισμός του τελευταίου 24ωρου στις ΗΠΑ. Ο κορονοϊός και η επιδημία που προκαλεί σκότωσαν μέσα σε μια μέρα 1.738 ανθρώπους.

Ο νέος απολογισμός είναι αρκετά μειωμένος συγκριτικά με αυτόν της προηγούμενης μέρας, σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Πλέον, στις ΗΠΑ έχουν πεθάνει 46.583 άνθρωποι από την ημέρα που καταγράφηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού.

Click4more Κορονοϊός: «Ψυχροπολεμική» κόντρα Τραμπ – Πούτιν για τα εργαστήρια της Κίνας

Οι ΗΠΑ παραμένουν η χώρα που μετράει, επισήμως, μακράν τα περισσότερα θύματα της πανδημίας. Καταγράφει επίσης και τα περισσότερα κρούσματα: 839.675.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει σχεδόν 4,5 εκατομμύρια διαγνωστικές εξετάσεις στις ΗΠΑ.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters, το οποίο κάνει δική του καταμέτρηση, μετέδωσε ότι οι θάνατοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 47.000, απολογισμός ελαφρά υψηλότερος από αυτόν της σχολής ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Η Νέα Υόρκη είναι το επίκεντρο της πανδημίας, αλλά η πολιτεία αυτή μοιάζει να αφήνει πίσω της τη χειρότερη φάση της κρίσης.

Πρόβλεψη σοκ για τις ΗΠΑ

Ένα μοντέλο του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, το οποίο επικαλείται συχνά ο Λευκός Οίκος, προβλέπει 66.000 θανάτους ως την 4η Αυγούστου στις ΗΠΑ, αριθμό αναθεωρημένο προς τα πάνω σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του (≈60.000).

Όμως αν συνεχιστεί ο τρέχων ρυθμός, οι θάνατοι στις ΗΠΑ πιθανότατα θα φθάσουν τους 50.000 μέσα στην εβδομάδα.

Click4more Κορονοϊός: Πάνω από 181.000 οι νεκροί και 2,6 εκατομμύρια κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει έρθει η ώρα να «ξαναβάλει μπροστά η Αμερική», όμως είναι οι κυβερνήτες των πολιτειών αυτοί που πρέπει να λάβουν αποφάσεις για την επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας και την άρση των μέτρων, ανάλογα με τη βαρύτητα της επιδημιολογικής κατάστασης.

Κάποιες πολιτείες έσπευσαν να χαλαρώσουν τους κανόνες περιορισμού και κοινωνικής αποστασιοποίησης. Σε άλλες, όπου εξακολουθούν να τελούν οι ισχύ τα μέτρα, πολλαπλασιάζονται εδώ και αρκετές ημέρες οι διαδηλώσεις υπέρ της επανεκκίνησης της δραστηριότητας, συχνά με τη συμμετοχή στοιχείων της αμερικανικής άκρας δεξιάς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ