ΔΙΕΘΝΗ

Πρόβλεψη σοκ για 151.680 νεκρούς από κορονοϊό στην Ευρώπη! Οι 66.000 στην Βρετανία

Mortuary workers transport the coffins as the spread of the coronavirus disease (COVID-19) continues, at a funeral service company in Arlon, Belgium April 7, 2020. REUTERS/Francois Lenoir
 

Η Βρετανία θα πληρώσει τον πιο βαρύ φόρο στον κορονοϊό σύμφωνα με έρευνα αμερικανικού Πανεπιστημίου. Για τις ΗΠΑ οι προβλέψεις τους μιλούν για 81.766 νεκρούς.

 

Δέος προκαλεί μια έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον για τον κορονοϊό και τους νεκρούς που μπορεί να προκληθούν από την πανδημία στην Ευρώπη.

Όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους στην Ευρώπη θα χάσουν την ζωή τους, 151.680 άνθρωποι με την Βρετανία να πληρώνει τον πιο βαρύ φόρο με 66.000 νεκρούς στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσο για τις ΗΠΑ προβλέπεται ότι θα χάσουν την ζωή τους από τον κορονοϊό 81.766 άνθρωποι.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου IHME του Πανεπιστημίου της Ουάσινκτον Dr Christopher Murray δήλωσε ότι με βάση το μαθηματικό μοντέλο που χρησιμοποιούν και τα στοιχεία από κάθε χώρα οι νεκροί στις ΗΠΑ μπορεί να είναι και περισσότεροι.

Αυτό που μετρούν επίσης είναι και η διαθεσιμότητα σε κλίνες ΜΕΘ σε κάθε χώρα.

«Ο αριθμός των νεκρών σε πολλές χώρες αυξάνεται καθώς η ζήτηση σε νοσοκομειακές κλίνες είναι μεγάλη. Για παράδειγμα, στην κορύφωση της καμπύλης σε ζήτηση κλινών στην Βρετανία θα φτάσει τις 102.794 ενώ διαθέσιμα είναι μόλις 17.765. Η ζήτηση για κλίνες ΜΕΘ θα είναι 24.544 με διαθέσιμες μόλις 744 και η ζήτηση για αναπνευστήρες θα είναι 20,862 με στοιχεία για το πόσοι είναι διαθέσιμοι να μην υπάρχουν.
Ήδη η Βρετανία μετράει 5.000 νεκρούς από τον κορονοϊό που είναι σαφώς λιγότεροι από την Ισπανία, την Ιταλία και την Γαλλία αλλά η καμπύλη της επιδημίας στην Βρετανία δεν έχει φτάσει ακόμα στην κορύφωσή της σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη», τονίζεται στην έρευνα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ