ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πρόβλημα με τον κλιματισμό του Νοσοκομείου – Ανεμιστήρες στη ΜΕΘ

Χωρίς κλιματισμό παραμένει όλο το Νοσοκομείο της Ρόδου, ακόμη και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου τοποθετήθηκαν ανεμιστήρες, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, όπως δήλωσε στον Real Voice 99.5 και στον Τέρη Χατζηιωάννου -στην εκπομπή “Πρώτη Καλημέρα”- ο χειρουργός – εντατικολόγος με βαθμό Διευθυντή στη ΜΕΘ Βασίλης Κινούς.

“Κάτω από αντίξοες συνθήκες, χωρίς κλιματισμό και με ανεμιστήρες το Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας, επιτελεί το έργο του με άκρως ικανοποιητικά αποτελέσματα”, υπογράμμισε ο κ. Κινούς.

Όπως εξήγησε, υπάρχει θέμα με τις σωληνώσεις στο κτίριο και απαιτούνται πολλές χιλιάδες ευρώ για την αντικατάστασή τους, ώστε να βγάζουν ψυχρό αέρα, ενώ για την αποκατάσταση του προβλήματος απαιτούνται 3 ως 5 χρόνια, όπως έχουν πληροφορηθεί από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες. Ο κ. Κινούς πρόσθεσε ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον κάποιοι άνθρωποι για το θέμα. “Υπάρχουν κάποια τεχνικά θέματα τα οποία ευελπιστούμε ότι θα ξεπεραστούν και θα ευχαριστήσουμε όσους ενδιαφέρθηκαν για το ζήτημα”, επισήμανε σχετικά.

“Όλα ξεκινούν από τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου, όταν κάθε χρόνο ο προϋπολογισμός είναι ολοένα και μικρότερος”, όπως είπε. Επιπλέον ο κ. Κινούς τόνισε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο στο κτιριακό, αλλά και στο προσωπικό, αφού δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να αυξηθούν οι μισθοί για το προσωπικό, ιατρικό και νοσηλευτικό που υπηρετεί στο δημόσιο Νοσοκομείο και σιγά -σιγά  φυλλοροεί. «Σε λίγο δεν θα υπάρχει δυνατότητα να λειτουργούν κάποια τμήματα στο Νοσοκομείο. Είναι αδύνατο να έρθει κάποιος να υπηρετήσει στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα, κάτω από αυτές τις αντίξοες συνθήκες», είπε καταλήγοντας.

realvoice995.grΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ