LIFESTYLE

«Προβληματικοί όσοι κατηγορούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ότι προκάλεσαν» λέει η Μαριάννα Τουμασάτου

«Τι θα πει ότι προκάλεσε; Ωραία, άνοιξε την πόρτα και διώχτη» τονίζει η ηθοποιός

Την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου, η Μαριάννα Τουμασάτου βρέθηκε στο «Πρωινό» και παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

«Εγώ έχω εμβολιαστεί. Δεν έκανα ακόμα τρίτη δόση. Δεν είναι η ώρα της, αλλά θα την κάνω. Ο Αλέξανδρος (ο σύζυγός της) έχει κάνει το πρώτο εμβόλιο. Εγώ δεν νομίζω ότι θέλουμε να εμβολιαστεί το παιδί. Είναι ένα εμβόλιο που δεν έχει δείξει ακόμα πολλά πράγματα. Δεν θέλω να έχω άποψη για κανένα άλλο παιδί πλην του δικού μου. Δεν είμαι της γνώμης κάνε εμβόλιο ή μη κάνεις εμβόλιο. Είναι μια ευθύνη που οφείλει ο καθένας να πάρει για τον εαυτό του χωρίς να επεμβαίνει κανείς επ’ αυτού» δήλωσε αρχικά η Μαριάννα Τουμασάτου για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Όσον αφορά το γεγονός ότι η πρόσβαση στο θέατρο επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, σημείωσε: «Εγώ θεωρώ ότι όποιος θέλει να εμβολιαστεί, να εμβολιαστεί, όποιος δεν θέλει, να μη το κάνει. Απλά μπορεί να φέρνει τα αντίστοιχα διαπιστευτήρια όχι του εμβολίου, αλλά του τεστ που δηλώνει ότι έρχεται όσο το δυνατόν πιο ασφαλής στον επαγγελματικό του χώρο. Στο κάτω-κάτω αν κάνει κάποιος τεστ, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μην έχει κορωνοό από εμάς τους εμβολιασμένους. Θέλει φροντίδα από όλους μας».

«Έχεις κάθε δικαίωμα να μη θέλεις το εμβόλιο. Αυτό το υποχρεωτικό και το τιμωριτικό ούτε εγώ το θέλω. Ή πείσε με να το κάνω ή άσε με να αποφασίσω για το τι θέλω. Απλά μη μου λες να μη το κάνω, δε σου λέω να το κάνεις» υποστήριξε η Μαριάννα Τουμασάτου, εκφράζοντας έντονα την αντίδρασή της τόσο στο χρηματικό ποσό που δινόταν στους νέους για να το κάνουν, όσο και στα πρόστιμα σε όσους αρνούνταν να εμβολιαστούν.

Εν συνεχεία, αποκάλυψε ότι έχει δεχθεί πρόταση να συμμετάσχει στο «Dancing With The Stars». Ωστόσο, η ίδια δεν πήγε, καθώς δεν επιθυμεί να λάβει μέρος σε κανένα τηλεοπτικό πρόγραμμα. «Μου έχει γίνει πρόταση δύο φορές για το DWTS. Δεν θα πήγαινα. Δεν είμαι εναντίον των realities. Μου αρέσει να το βλέπω, αλλά εγώ δεν μπορώ να μπω σε αυτή τη διαδικασία σαν ψυχολογία» εξήγησε.

«Το να χαλάς μία παράσταση, λίγο με βρίσκει αντίθετη. Από την άλλη πλευρά, επειδή δεν είμαι στο σπίτι κανενός, δεν ξέρω τι ανάγκες έχει ο καθένας. Γενικώς, όμως, το να καταστρέφεται και να αλλοιώνεται μία παράσταση δεν με βρίσκει σύμφωνη» υποστήριξε για το πρόσφατο σάλο με τους ηθοποιούς που αποχώρησαν από παραστάσεις, προκειμένου να συμμετάσχουν στο «Survivor».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή του ΑΝΤ1

Έπειτα, ανοίγοντας το κεφάλαιο το MeToo, έξαλλη έγινε η Μαριάννα Τουμασάτου.

«Πιστεύεις ότι υπάρχει μία νοοτροπία ακόμα που λέει ότι δεν φταίει ο θύτης, φταίει το θύμα που του κουνήθηκε;» την ρώτησε ο Γιώργος Λιάγκας.

«Θες τώρα να ταραχτώ; Να βγάλω διάφορες φούσκες στα μούτρα μου και να πάθω κακό. Τι θα πει; Ό,τι κι αν σου κάνει ο άλλος.Όχι, δεν υπάρχει αυτό. Δηλαδή, είναι να ταράζεσαι. Τι θα πει ότι “μου έκανε”; Ωραία, άνοιξε την πόρτα και διώχτη. Δυστυχώς υπάρχει ένα μέρος της κοινωνίας που το πιστεύει αυτό, αλλά θα πρέπει με τα προβληματικά μέλη της κοινωνίας να ασχοληθούν οι άνθρωποι που είναι αρμόδιοι, όχι εγώ. Εγώ είμαι μία απλή ηθοποιός με συγκεκριμένη άποψη για τη ζωή μου. Δεν στην επιβάλλω, απλά δεν μπορώ να ακούω και μουρλά» απάντησε η ηθοποιός, χωρίς να κρύβει τον εκνευρισμό της απέναντι σε όσους κατηγορούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ότι προκάλεσαν.

protothema