ΕΛΛΑΔΑ

Προβληματίζει ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας: “Έκανα τη δουλειά μου και έχω τη συνείδησή μου καθαρή”

 

Την ώρα που συνεχίζεται η παράλληλη έρευνα γιατρών και αστυνομικών για τους θανάτους των τριών μικρών αδερφών από την Πάτρα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων, μιλάει για… το ενδεχόμενο εκπλήξεων στην πολύκροτη υπόθεση. Την ίδια στιγμή, ο Θανάσης Κατερινόπουλος μίλησε ξανά για αμέλεια στην υπόθεση των νεκρών παιδιών στη Πάτρα

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ Πάτρας, στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή ο Γρηγόρης Λέων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα αρχικά δεδομένα να αλλάξουν.

Εξηγώντας, μίλησε για τους έμπειρους ιατροδικαστές που κλήθηκαν να επαναξιολογήσουν την πρώτη αιτία θανάτου των παιδιών. Όπως είπε λοιπόν, τουλάχιστον στα δύο από τα τρία παιδιά, υπάρχουν ευρήματα για ασφυκτικό θάνατο και είναι ευρήματα που δεν αμφισβητούνται…

«Ξέρετε… Ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει… Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της.

Στο δεύτερο παιδί, η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα.

Προβληματίζει ο Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση της Πάτρας: 'Έκανα τη δουλειά μου και έχω τη συνείδησή μου καθαρή'

Το τρίτο παιδί όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση… Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος αυτής της διερεύνησης και πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου».

Ο ίδιος μάλιστα, τόνισε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον συναδέρφων του και από το εξωτερικό!

«Ήταν μια δυσεπίλυτη υπόθεση όμως στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται» είπε ο κύριος Λέων, προσθέτοντας ότι ο πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών σε συνδυασμό με τις περιγραφές της ίδιας της μητέρας για το θάνατο των παιδιών, βοήθησαν στο να βγουν συμπεράσματα.

Σε ερώτηση γιατί ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υπόθεση και τι ήταν αυτό που του κέντρισε το ενδιαφέρον, ο ίδιος είπε: «Έκανα τη δουλειά μου. ‘Ένα δεύτερο είναι ότι όταν είδα τις πρώτες ανακοινώσεις της οικογένειας και τις συνεντεύξεις της μητέρας και τις εκθέσεις των συναδέλφων μου, είχα ήδη μία άποψη και θεώρησα σημαντικό να την μοιραστώ. Εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή και παρά την κούραση των ημερών, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια».

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό απόσπασμα εδώΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ