ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ψήφισμα στήριξης εργαζόμενου του Γ. Νοσοκομείου Ρόδου

 

Ψήφισμα

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρόδου και ΟΜΟΦΩΝΑ στηρίζει τον συνάδελφο με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου (πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους ηλικίας 55-67 ετών) του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου.

Ο εργαζόμενος αυτός τιμωρείται από τη διοίκηση με καταγγελία της «πενιχρής» σύμβασής του, δηλ. με απόλυση, επειδή ανάρτησε την εγκύκλιο του αρμοδίου Υπουργείου. Μια εγκύκλιο, που ήταν ήδη εδώ και 10 μέρες στα γραφεία της αρμόδιας Δ/νσης του Νοσοκομείου, σύμφωνα με την οποία καθιερώνεται «εισιτήριο» στο ύψος των 20€ στις δομές υγείας για τους μη μόνιμους κατοίκους Ελλάδας (πλην των κατόχων Ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης ασθενείας και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του άρθρου 33 ν.4368/2016), ακόμα και για το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Η κυβερνητική πολιτική στο Υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει τους ασθενείς ως «πορτοφόλια» κι ΟΧΙ ως ανθρώπους που έχουν ανάγκη περίθαλψης. Η υπεύθυνη στάση του συναδέλφου για ενημέρωση των ασθενών με τη δημόσια ανάρτησή της αντιμετωπίστηκε από την διοίκηση με αθλιότητα.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, διατάχθηκε ΕΔΕ και προαναγγέλθηκε η απόλυσή του. Η στάση αυτή είναι καταχρηστική και παράνομη. Είναι πράξη εκδικητική!

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, επιδιώκουν με κάθε τρόπο την μείωση του προσωπικού, σε όλο το Δημόσιο, ώστε να δικαιολογήσουν τις Ιδιωτικοποιήσεις εις βάρος των αναγκών και των συμφερόντων της τοπικής μας κοινωνίας.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου καταγγέλλει τη διοίκηση του Νοσοκομείου και την κυβέρνηση για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, με μισθούς πείνας, με απλήρωτες υπερωρίες και με οφειλές χιλιάδων ρεπό από εφημερίες. Ο εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο δεν είναι σκλάβοι της διοίκησης και της κυβέρνησης!

Σε μια περίοδο, που η κυβέρνηση διευκολύνει ολοένα και περισσότερο τις ιδιωτικοποιήσεις για μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση της Υγείας, σε συνδυασμό με την πολιτική της «ακρίβειας» που εφαρμόζει, ο δρόμος για κοινή δράση είναι μπροστά μας. Θα συμβάλλουμε με τις δυνάμεις μας, ώστε από κοινού να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοσίας, στην απαξίωση της δημόσιας υγείας, στην εμπορευματοποίηση και στη λογική «κόστους – κέρδους» εις βάρος των σύγχρονων αναγκών μας. Δεν υποχωρούμε! Απαιτούμε:

· Την ανάκληση της απόλυσης του εν λόγω συμβασιούχου. Καμία ΕΔΕ εις βάρος του.

· Κατάργηση της «κατάπτυστης» εγκυκλίου και κάθε άλλης διάταξης σχετικής με επιβολή «χαρατσιού» στις δομές υγείας.

· Καθολική δημόσια και δωρεάν υγεία. Όχι στην εμπορευματοποίηση αυτής.

· Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Προσλήψεις σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και Δήμους.

· Άμεση Κάλυψη των αναγκών σε Ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό με μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού.

Για το Δ.Σ.ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ