ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πτώση Φάντομ στην Ανδραβίδα: Τραγική επιβεβαίωση και για τον σμηναγό Ευστάθιο Τσιτλακίδη

Ο τραγικός επίλογος του αεροπορικού δυστυχήματος που έγινε την Δευτέρα (30/01/2023) στην θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Ανδραβίδας με την πτώση του F 4 Φάντομ γράφτηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι όταν ανακοινώθηκε ο θάνατος και του σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Σημειώνεται πως από την πρώτη στιγμή είχαν εντοπιστεί συντρίμμια στη θάλασσα της Ανδραβίδας, ενώ λίγες ώρες μετά είχε εντοπιστεί το άψυχο σώμα του 29χρονου συγκυβερνήτη Μάριου Μιχαήλ Τουρούτσικα.

«Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ανακοινώνει ότι σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη, 31 ετών, που ακολούθησαν το αεροπορικό δυστύχημα της 30ης Ιανουαρίου 2023, 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου της Ανδραβίδας. Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του», ανέφερε η επίσημη ανακοίνωση του ΓΕΑ.

Η χώρα βυθίστηκε στο πένθος και κυρίως η οικογένεια του ηρωικού πιλότου της Πολεμικής μας Αεροπορίας.  Μιλώντας στο newsit.gr ο κ. Άρης Κεραμίδης, θείος του κυβερνήτη είπε: «Ο ανιψιός μου δεν είναι ζωντανός, το έμαθα πριν λίγη ώρα. Τώρα πρέπει να μάθουμε τα πραγματικά αίτια της πτώσης του αεροσκάφους. Πρέπει να μάθουμε τι προκάλεσε την πτώση και είχαμε τον χαμό αυτών των δύο παιδιών. Έφυγαν από τη ζωή δύο νέα παιδιά και πρέπει να βγεί όλη η αλήθεια. Είχαμε κάποιες ελπίδες να βρεθεί ζωντανός όμως δεν έγινε το θαύμα. Έπεσε στο καθήκον, την ώρα που έκανε τη δουλειά που αγαπούσε. Τώρα όλοι μας θα βρεθούμε στο πλευρό των γονιών του για να κρατηθούν δυνατοί. Δεν είναι εύκολο για κανέναν».ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ