ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πυρκαγιά σε τουριστικό σκάφος με 12 επιβάτες στην περιοχή “Άντονι Κουίν” – Το Λιμενικό και τρία σκάφη έσπευσαν στο σημείο

Ενημερώθηκε χθες το πρωί η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον κυβερνήτη του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους “ΛΕΛΑΞΟΣ” για εκδήλωση πυρκαγιάς στο εν λόγω σκάφος, στην θαλάσσια περιοχή πλησίον του κόλπου “ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΪΝ” Ρόδου.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. και τρία τουριστικά σκάφη, το Ε/Π -Τ/Ρ “ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΕΞΠΛΟΡΕΡ”Ν.Ρ. 360, το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ”Ν.Ρ. 408 και το Ε/Π -Τ/Ρ “ΜΑΪ ΤΣΟΙΣ”Ν.ΣΑΡ. 364.

Το περιπολικό σκάφος Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε το Ε/Π -Τ/Ρ σκάφος, με δώδεκα (12) επιβαίνοντες, ενώ δεν διαπίστωσε την ύπαρξη φλόγας ή καπνού. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το “ΑΦΡΟΝΤΑΪΤ ΕΞΠΛΟΡΕΡ” και το “ΑΔΡΕΝΑΛΙΝΗ” και μεταφέρθηκαν στον κόλπο “ΑΝΤΟΝΙ ΚΟΥΪΝ” όπου αποβιβάστηκαν, ενώ το “ΛΕΛΑΞΟΣ” με τη συνδρομή του “ΜΑΪ ΤΣΟΙΣ” κατέπλευσε με ασφάλεια στη νέα μαρίνα Ρόδου.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΛΕΛΑΞΟΣ” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ