ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία μας ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!”

Ανακοίνωση Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Ρόδου.

H κυβέρνηση εδώ και αρκετούς μήνες ανοίγει και κλείνει τα σχολεία μας, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα με την τηλεκπαίδευση που μας έχει αφήσει με τεράστια κενά στην διδασκαλία μιας και τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια-ζώσης εκπαίδευση. Ταυτόχρονα την δυσκολία που είχανε δεκάδες συμμαθητές μας που δεν τους δώσανε τον απαραίτητο εξοπλισμό έτσι ώστε να έχουμε όλοι ισάξια πρόσβαση σε αυτήν. Με το άνοιγμα των σχολείων μας ήρθαμε αντιμέτωποι με μια κατάσταση οι οποία μας άφηνε εκτεθειμένους στην πανδημία χωρίς να έχει παρθεί κανένα μέτρο.

Παρόλο που όλοι οι μαθητές σε όλοι την Ελλάδα μπήκαμε μπροστά και διεκδικήσαμε ασφαλή σχολεία για όλους, παρόλο που όλη η κοινωνία αγκάλιασε τα δίκαια αιτήματα μας, για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση άνοιξε τα σχολεία μας ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ!!

Βέβαια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε δεν μένουνε μόνο μέσα στα ίδια τα σχολεία μας με την έλλειψη καθηγητών, καθαριστριών, με αίθουσες ασφυκτικά γεμάτες.

Την ίδια στιγμή ερχόμαστε αντιμέτωποι και με το χάος που επικρατεί μέσα στα λεωφορεία που είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον αφού τα δρομολόγια είναι ελάχιστα και δεν επαρκούν, σε ορισμένες περιπτώσεις είναι και ένα δρομολόγιο για ένα ολόκληρο σχολείο, χαρακτηριστικό παράδειγμα σε αυτό αποτελεί το σχολείο το ΓΕΛ Σορωνής όπου το λεωφορείο που περνάει στο σχόλασμα για να πάει τους συμμαθητές μας στα χωρία τους (Καλαβάρδα, Απόλλωνα κ.α.) περνάει 5 λεπτά ΠΡΙΝ τελειώσουμε το μάθημα μας. Για το ΕΠΑΛ στο Ζέφυρο τα δρομολόγια είναι ελάχιστα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είμαστε ο ένας πάνω στον άλλον όπως επίσης και το δρομολόγιο όπου μετά από το σχολείο μας πηγαίνει στο κέντρο να περνάει από διάφορα σχολεία δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση μέσα σε έναν τόσο μικρό χώρο.

Μπροστά σε αυτήν την πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το ένα νομοσχέδιο πίσω από το άλλο, νομοσχέδια που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη το σχολείο μας, την πρόσβαση μας στο Πανεπιστήμιο, συνολικά την ζωή μας, όπως το απαράδεκτο Νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Καταλαβαίνουμε πως προσπαθεί να αξιοποιήσει την κατάσταση που υπάρχει, νομίζοντας ότι δεν θα βγούμε στους δρόμους ή ότι δεν θα αντιδράσουμε. Τους απαντάμε ότι όπως το προηγούμενο διάστημα έτσι και σήμερα θα μας βρίσκει ΠΑΝΤΑ απέναντι της, να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε, χωρίς να κάνουμε πίσω από τα όνειρα και τις ανάγκες μας.

Όλα αυτά τα μέτρα δεν αφορούν μόνο τους μαθητές αλλά το σύνολο τις κοινωνίας, τους φοιτητές, τους εργαζόμενους. Είμαστε βέβαιοι πως όλοι μαζί μπορούμε να βάλουμε εμπόδια, έχουμε την δύναμη να τους χαλάσουμε τα σχέδια. Για αυτό και ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των φοιτητών και δίνουμε ραντεβού μαζί με τους φοιτητές που αγωνίζονται, μαζί με τους γονείς μας και όλοι την κοινωνία για να ακουστεί δυνατά η φωνή μας.

Καλούμε κάθε τμήμα, κάθε σχολείο να πάρει τις δικές του πρωτοβουλίες για να αναδείξει αυτά τα ζητήματα, για να δείξει την εναντίωση του σε όλη αυτήν την κατάσταση, να παρθούν αποφάσεις από τα 5μελή και 15μελή.

Όλοι μαζί δίνουμε το παρόν την Τετάρτη μέρα ψήφισης του νομοσχεδίου να προχωρήσουμε σε κινητοποιήσεις στα νησιά στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κύπρου στη Ρόδο.

Τώρα να ακουστούμε πιο δυνατά από ποτέ!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ