ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“:Η παγκόσμια ημερα της γυναίκας πιο επίκαιρη από ποτέ”

8 Μαρτίου 1857 ,στη Νέα Υόρκη…. εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας διαδήλωσαν ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας, σε μια απο τις πρωτες κινητοποιήσεις για διεκδίκηση δικαιωμάτων από γυναίκες.

8 Μαρτίου 2021 ,Ελλάδα….οι γυναίκες συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις στην εργασία, στην υγεια, στην εκπαίδευση ,στην πολιτική ζωή, συνεχίζουν να είναι πιο ευάλωτες στη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμο, συνεχίζουν να είναι πιο εκτεθειμένες σε όλες της μορφές βιας!
Ο ρόλος της σύγχρονης γυναίκας πολύπλευρος και σημαντικός! Είναι η μητέρα , η σύζυγος,   η εργαζόμενη , είναι το ισχυρό κύτταρο της κοινωνιας μας.
Αυτό το ρόλο αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα  πρέπει να αναγνωρίσει έμπρακτα η οργανωμένη  πολιτεία !
Να δώσει λύσεις , κίνητρα και ενισχύσεις !Να λειτουργήσουν σωστά οι κοινωνικές δομές και να ενισχυθεί ο κοινωνικός ρόλος της.
Να απλωθεί δίχτυ προστασίας και να σταματήσουν τα φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας .
Οι πρόσφατες αποκαλύψεις σεξουαλικής βίας ,τα  προβλήματα που εντείνονται λόγω της πανδημίας του covid/19 και η ανάγκη να αρθούν τα αδιέξοδα που ταλανίζουν το γυναικείο φύλο, ανάγουν την σημερινή Παγκοσμια Ημέρα της Γυναίκας πιο επίκαιρη από ποτέ!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
 επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π.Ε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ