ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Να εμπνέονται διαχρονικά οι επόμενες γενιές και  οι εθνικές πολιτικές από την θυσία των ηρώων μας στα Ίμια”

Συμπληρώνονται εικοσιπέντε (25 χρόνια) από την ημερα που η χώρα μας θρήνησε στα Ίμια  την απώλεια  τριών (3)  γενναίων αξιωματικών ,που με αίσθημα ευθύνης και αφοσίωσης στο πατριωτικό ιδεώδες θυσιάστηκαν προασπιζομενοι τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Το μήνυμα που εξέπεμψε η απώλεια τους παραμένει -περισσότερο από ποτέ -επίκαιρο  διότι:

– η χώρα μας καλείται να υπερασπιστεί την εδαφική της ακεραιότητα  έναντι στις προκλητικές τουρκικές διεκδικήσεις .

– η επιθετική στάση της Τουρκίας που εκδηλώθηκε στα Ίμια (νησί Ελληνικό και της Δωδεκανήσου μας) τον Ιανουάριο του 1996 συνεχίζεται αμείωτη μέχρι σήμερα.Η περιοχή ” γκριζοποιηθηκε”, αδυνατουμε  να έχουμε πρόσβαση  στις νησίδες των  Ιμίων και  οι ψαράδες μας εμποδίζονται  να πλησιάσουν κοντά τους !

Με αίσθημα σεβασμού τιμάμε  την μνήμη του Υποπλοίαρχου  Χριστόδουλου Καραθανάση,του Υποπλοίαρχου Παναγιώτη Βλαχάκου και του Αρχικελευστή Έκτορα Γιαλοψου και ελπίζουμε να  αποτελεί  διαχρονικό φωτεινό παράδειγμα που θα εμπνέει τις επόμενες γενιές και τις εθνικές πολιτικές της κυβέρνησης και τις   επιλογές στα εθνικά ζητήματα   του  πολιτικού δυναμικού της χώρας μας .

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”- Περιφερειακος Σύμβουλος  Π.Ε. Ρόδου-Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ