ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

“Στην Κάλυμνο και σε περιοχές με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο να επανεξεταστεί η απόφαση επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων”

 

Με αφορμή την επανέναρξη της δια ζώσης εκπαίδευσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση , αλλα και τις επιφυλάξεις που έχουν εκφράσει δήμαρχοι (π.χ. Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλιου Καλυμνου και τα ζητήματα που υπαρχουν με πολυπληθή τμήματα ανα τάξη και κτιριακές υποδομές  καλούμε την πολιτεία:

Να επανεξετάσει  την απόφαση της -και αν χρειαστεί να αναβάλλει-    την επαναλειτουργία  της δια ζώσης πρωτοβαθμιας εκπαίδευσης  στις  σχολικες  μονάδες  σε περιοχές της χώρας μας  με βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19.Τέτοια περιπτωση αποτελεί και η Κάλυμνοs  όπου το Δημοτικό Συμβούλιο  ζήτησε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του νησιου λόγω των  πολλών κρουσμάτων covid/19 που καταγραφονται στον πληθυσμο.

Όλοι επιθυμούμε να λειτουργήσει η εκπαίδευση  και να επιστρέψει η κανονικότητα, όμως επισημαίνουμε και τα εξής :

–  βρισκεται “προ των πυλών ” το 3ο κύμα της πανδημίας (όπως μας αναφέρουν τα ΜΜΕ).

-Εντός των  ημερών η θερμοκρασία θα μειωθεί αρκετά και οι καιρικές συνθήκες δεν θα ευνοούν ανα 20λεπτο τον αερισμό επι 5λεπτο των αιθουσών όπως υποδεικνύουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα…

-υπάρχουν αρκετα πολυπληθή τμήματα (επομένως συνωστισμός…).

-δεν υπάρχει σε  όλες τις σχολικές μονάδες ικανοποιητικός αριθμός καθαριστριων.

– Δεν έχει εκτιμηθεί και καταμετρηθεί σε όλο το εύρος της η κατασταση του covid/19  στον πληθυσμο μας αμέσως μετα τις πρόσφατες εορτές.

-Δεν έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός του πληθυσμού μας και κατ επέκταση των εμπλεκομένων με την εκπαιδευτική διαδικασία και των συγγενικών τους προσώπων….

Όλοι θέλουμε το καλυτερο για τα παιδιά μας και πρέπει να μείνουμε ασφαλείς….. Θα είναι τραγικό να επεκταθεί η πανδημία , να πάνε χαμένες οι θυσίες του λαού μας, τα νησιά μας να βρεθούν σε χειρότερο επιδημιολογικο κλοιό  και….. να σταματήσει πάλι   η λειτουργία των σχολικών μονάδων
σε λιγες ημέρες!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Επικεφαλής του Συνδυασμού” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ”
Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλιου ΕΝ.Π.Ε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ