ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

” Τέλος στην άνιση μεταχείριση των ερασιτεχνών ψαράδων και κυνηγών”

Στα πλαίσια των παρεμβάσεων μας για θέματα που απασχολούν τους πολίτες της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων  με επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και με την παρούσα δημόσια τοποθέτηση μας  ζητάμε :

 Στις προσεχείς ανακοινώσεις για την σταδιακή άρση των μέτρων  να επιτραπούν και πάλι οι δραστηριότητες των ερασιτεχνών ψαράδων και κυνηγών -τουλάχιστον – στις περιοχές που δεν υπάρχει βαρύ επιδημιολογικο φορτίο covid/19 ,όπως είναι τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.
Θεωρούμε ότι είναι άνιση η αντιμετώπιση των ερασιτεχνών ψαράδων και των κυνηγών και θα πρέπει να αρθεί το lockdown στις δράσεις τους  διότι:
   – οι δραστηριοτητες τους  υλοποιούνται    εκτός αστικού ιστού και  ατομικά.
 -συγγενείς δραστηριότητες πραγματοποιούνται  κατά τη διάρκεια του lockdown και αυτό είναι άνισο .
-χαρακτηρίζονται  “αθλητικές” σύμφωνα με τον Δασικό Κωδικα
-Εξυπηρετεί την ανάγκη άσκησης ανθρώπων και σκύλων( στην περίπτωση των κυνηγοσκυλων ).
-Η επανέναρξη   θα  βοηθήσει ψυχολογικά  τους ερασιτέχνες ψαράδες και κυνηγούς διότι αποτελεί γι ‘ αυτούς  μια σημαντική δραστηριότητα .
– Σε λιγότερο από 1,5 μήνα σταματά η κυνηγετική περίοδος και η επανέναρξη της προσδιορίζεται για το φθινόπωρο του 2021!
Καλούμε την πολιτεία να εξετάσει τις προτάσεις μας που καταθέτουμε με σεβασμό και υπευθυνότητα  .
Συμπαραστεκομαστε στα  δίκαια αιτήματα  των κοινωνικών ομάδων και επιθυμούμε το σύνολο των συνανθρώπων μας  να επιστρέψει σύντομα στην κανονικότητα  με ασφάλεια και υγεία!
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ
Επικεφαλης του Περιφερειακού Συνδυασμού ” ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ