ΔΙΑΦΟΡΑ

Ραγδαίες εξελίξεις! Ένα βήμα πριν τη σύλληψη της γυναίκας που πέταξε το βιτριόλι – Το μεγάλο λάθος της

 

Επίθεση με βιτριόλι: Σε κρίσιμο στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για την επίθεση με βιτριόλι στην 33χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα.

Επίθεση με βιτριόλι: Ολοένα και πιο κοντά στη γυναίκα μυστήριο είναι οι Αρχές μετά τις έρευνα στο κινητό τηλέφωνο της 34χρονης Ιωάννας αλλά και στις κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπως και συνέβη το μοιραίο περιστατικό με την επίθεση. Οι εικόνες που είχαν χθες το βράδυ στη διάθεσή τους δεν ήταν καλές, ενώ πριν επιχειρήσουν να μιλήσουν και πάλι με την άτυχη κοπέλα, θα έχουν και μια πρώτη εκτίμηση από τα αποτελέσματα της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων, από μία εταιρεία που παρέδωσε ήδη τα δεδομένα για την περιοχή που έγινε η επίθεση κατά το κρίσιμο διάστημα πριν και μετά την επίθεση. Σύντομα αναμένεται να έχουν τα στοιχεία και από τις άλλες δύο εταιρείες, ώστε να διαπιστωθεί με ασφάλεια αν κάποιος από τον κύκλο των υπόπτων βρισκόταν στην περιοχή το επίμαχο διάστημα.

Οι αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, τσεκάρουν τα άλλοθι των πέντε ύποπτων γυναικών με τουλάχιστον δύο από αυτά να «αδύναμα» και πιθανότατα να καταρρεύσουν όταν οι αξιωματικοί λάβουν τις απαντήσεις από βίντεο που έχουν στη διάθεση τους και μαρτυρίες. Έτσι, δεν αποκλείεται ο κύκλος των υπόπτων να περιοριστεί στα τρία ή και τα δύο άτομα.

Τέλος, περιμένουν από ώρα σε ώρα, τα αποτελέσματα και από τις άλλες δύο εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις σαρώσεις των επικοινωνιών. Το λάθος να κουβαλάει το κινητό τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι όσο και τις δύο προηγούμενες που κατόπτευε το χώρο, φαίνεται να λύνει το μυστήριο και να ξεσκεπάζει την πανούργα μασκοφόρο της Καλλιθέας. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε δέκα ύποπτες γυναίκες και δέκα ακόμη άτομα που ενδεχομένως είχαν συνοδευτικό ρόλο, θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό της περασμένης Τετάρτης στο κτήριο της ασφαλιστικής εταιρείας, ποια είναι η νεαρή γυναίκα που παρακολουθούσε την Ιωάννα και πόσες φορές την επισκέφθηκε στη δουλειά της.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν καταφέρει να συνθέσουν ένα πλαίσιο σχέσεων και επαφών μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, που η ανάλυση τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και της χαρτογράφησης των μετακινήσεων από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, θα τους δώσει διαυγή εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά και τις δύο προηγούμενες ημέρες που η επιχείρηση της οδού Μπουμπουλίνας ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά. Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει και τέτοιου είδους προγράμματα και εκπαιδευμένους αναλυτές, που έχοντας τα στοιχεία από τις άρσεις στα χέρια τους, μπορούν να κάνουν συσχετισμούς και να βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα. vitrioli-5

Την ίδια ώρα οι profilers της Ασφάλειας, έχουν φτιάξει το προφίλ – ψυχογράφημα της δράστιδος κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που έχει οργανωτικές ικανότητες, γνώσεις από το διαδίκτυο, διαθέτει ψυχραιμία όμως κυριεύεται από ένα σαρωτικό κύμα εμμονών και εκδικητικότητας. Σίγουρα λένε οι αστυνομικοί, μιλάμε για ένα άτομο με υψηλό IQ που έχει αντίληψη των πραγμάτων και ενδεχομένως να χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα δεύτερο άτομο για να κατασκευάσει άλλοθι ή να τη βοηθήσει σε πράγματα που δεν ήθελε να φανεί. Σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς έφθασε στα χέρια της το βιτριόλι, δύο είναι τα ενδεχόμενα στα οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί. Η πρώτη εκδοχή είναι να το παρήγγειλε από το διαδίκτυο δίνοντας μια «ξεκάρφωτη» διεύθυνση παραλαβής, το δεύτερο είναι να το άρπαξε από κάποιο χώρο όπου χρησιμοποιείται ευρέως.

Το λάθος

Οι αναλυτές της Ασφάλειας γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια πολύ έξυπνη και πονηρή γυναίκα. Εκτιμούν ότι σχεδίασε με απίστευτες λεπτομέρειες το χτύπημά της γνωρίζοντας ακόμη και ότι οι δύο κάμερες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του πρακτορείου ήταν χαλασμένες και άρα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της αόρατη. Να επιτεθεί και να το σκάσει σαν σκιά…Έτσι, ενδεχομένως γνωρίζοντας ότι το κινητό τηλέφωνο είναι όπλο στα χέρια των αρχών για τον εντοπισμό της, εκείνη την ημέρα να το είχε κρύψει. Οι αστυνομικοί, θέλοντας να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο, ζήτησαν η άρση να μην περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και τις προηγούμενες έχοντας ως δεδομένο ότι στις άλλες δύο επισκέψεις για να κατοπτεύσει το πεδίο της δράσης της, το είχε μαζί της.«Ζητήσαμε να γίνει άρση είκοσι τηλεφωνικών αριθμών που θεωρούμε ότι ανήκουν σε άτομα που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο πρωινό της 20ης Μαίου αλλά και στο διάστημα των δύο προηγούμενων ημερών καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι η δράστις επισκέφθηκε το σημείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές και ενδεχομένως την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης να έκρυψε στο χώρο το δοχείο με το βιτριόλι» αναφέρει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις σαρώσεις των σημάτων και των επικοινωνιών θα φθάσουν σύντομα στο γραφείο των αρμόδιων αξιωματικών και έτσι θα έχουν μια εικόνα για το αν η μία από τις δέκα ύποπτες τριγυρνούσε στην περιοχή τις συγκεκριμένες τρεις ημέρες ή το σημείο επισκέφθηκε και κάποιο δικό της πρόσωπο πιθανότατα χωρίς να γνωρίζει το σχέδιο και τις προθέσεις της. Στο κάδρο των δέκα ύποπτων γυναικών, η κάθε μια συγκεντρώνει διαφορετικές πιθανότητες να είναι η μία που αναζητούν. Ουσιαστικά, έχει γίνει μια ταξινόμηση σε τρεις διαφορετικές ζώνες ανάλογα με τα ποσοστά που συγκεντρώνει η κάθε μια χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα. Έτσι, υπάρχει μια γυναίκα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, στον δεύτερο κύκλο ακολουθούν τέσσερις με λιγότερες και οι υπόλοιπες πέντε με σαφώς μικρότερα ποσοστά που όμως σε αυτή τη φάση των ερευνών δεν μπορούν να αποκλειστούν. Φως σε αυτό το σημείο αλλά όχι αποδείξεις θα δείξουν και κάποια θολά καρέ που έχουν απομονώσει οι αστυνομικοί και στην ουσία δείχνουν φιγούρες, τα οποία έχουν στείλει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να «καθαρίσουν» μέσω ειδικής επεξεργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, κινούνται και τα πρόσωπα από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της Ιωάννας που κλήθηκαν για να δώσουν κατάθεση και εξηγήσεις αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις αστυνομικών.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας αν και γνωρίζουν το κίνητρο της δράστιδος και είναι πεπεισμένοι για το τι οδήγησε τη μασκοφόρο να ρίξει το βιτριόλι, εντούτοις προς το παρόν δεν μπορούν να βρουν το πρόσωπο και αυτό οφείλεται στον τρόπο που έδρασε η γυναίκα. Ένας δεύτερος κύκλος ερευνών, διεξάγεται για τον εντοπισμό του προμηθευτή του θειικού οξέος (sulfuric acid – H2SO4). Οι αναλύσεις έδειξαν πως πρόκειται για μια παρασκευή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προκειμένου να προκαλέσει μεγάλη ζημιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί στο Θριάσιο νοσοκομείο που δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν την Ιωάννα λένε πως δέκα ημέρες μετά, το οξύ συνεχίζει να «τρώει» τη σάρκα της 34χρονης. Σαν να έχουν να κάνουν με μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που στο πέρασμα της καίει τα πάντα και προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να την καταστείλουν. Μέχρι στιγμής, ζημιά έχει υποστεί το 93% του προσώπου της και το 18% του σώματός της. Από πού λοιπόν προμηθεύτηκε αυτό το ειδικό δηλητήριο που προκαλεί τόσο μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημία; Οι έρευνες που έχουν διενεργήσει μέχρι στιγμής δείχνουν δύο δρόμους. Το πρώτο σενάριο θέλει η μυστηριώδης μασκοφόρος να προμηθεύτηκε το χημικό όπλο της από το διαδίκτυο. Μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων δίνοντας μια άσχετη διεύθυνση ακόμη και ταχυδρομική θυρίδα για να μην αφήσει πίσω της κανένα ίχνος. Η δεύτερη πιθανότητα θέλει τη δράστιδα να τα υπεξαίρεσε είτε η ίδια είτε κάποιο τρίτο πρόσωπο που η ίδια έβαλε εν αγνοία του, από χώρο που χρησιμοποιείται κατά κόρον όπως στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τα καράβια για την αφαίρεση σκουριάς. Να το αγόρασε θεωρείται εξαιρετικά απίθανο καθώς τα καταστήματα που πουλάνε τα πλαστικά μπουκάλια με το θειικό οξύ είναι συγκεκριμένα -όπως για παράδειγμα ένα στον Πειραιά- και λόγω της φύσεως του προϊόντος καταγράφονται οι αγοραστές επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους. Η τιμή του στη λιανική είναι πολύ χαμηλή (3 – 5 ευρώ) και έτσι ο μόνος λόγος που φυλάσσεται είναι για λόγους ασφαλείας. vitrioli-3

Ψυχογράφημα

Οι profilers της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας για να φθάσουν στη λύση του μυστηρίου και να ξεσκεπάσουν τη γυναίκα-αράχνη αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διεισδύσουν στο μυαλό της. Έχοντας ως προφανές το προσωπικό κίνητρο, έχουν σκιαγραφήσει με τα δεδομένα που έχουν το προφίλ της για να το συγκρίνουν με αυτά των δέκα ύποπτων γυναικών και να δουν σε ποια σημεία «κουμπώνει» απόλυτα. Είναι πεπεισμένοι, ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Ήθελε να της καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της και να την καταδικάσει σε ένα αιώνιο μαρτύριο. Κάθε ημέρα που θα αντικρίζει τη διαλυμένη της εικόνα να αποτελεί για εκείνη έναν μικρό θάνατο. Και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούν ότι ηθική και φυσική αυτουργός αυτού του ανοσιουργήματος είναι το ίδιο πρόσωπο. Γιατί απλά, από τη φρικτή αυτή ενέργεια που διέπραξε σε βάρος της κοπέλας, άντλησε απεριόριστη ικανοποίηση. Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική της εμφάνιση, είναι μια γυναίκα μετρίου αναστήματος γύρω στο 1.60 – 1.65, αδύνατη, γύρω στα 35, με πιθανότατα καστανόξανθα μαλλιά. Αποτελεί περίπτωση απλής καθημερινής κοπέλας της διπλανής πόρτας, χωρίς να έχει κάτι χαρακτηριστικό που να τραβά τα βλέμματα και να την κάνει να ξεχωρίζει. Εκείνο ωστόσο που εντυπωσιάζει τους αστυνομικούς είναι το σατανικό μυαλό της και ο παρανοϊκός τρόπος που επέλεξε να εκδικηθεί την Ιωάννα. Κατέγραψε όλες τις κάμερες που θα συναντούσε στη διαδρομή της και φρόντισε να τις αποφύγει. Πήγε και έφυγε από το σημείο χωρίς να αφήσει πίσω της το παραμικρό ίχνος, ενώ μοιάζει απίστευτο το πώς μπήκε και βγήκε στο κτήριο χωρίς να τη δει κανείς. Σαν μια γυναίκα-σκιά…ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ