ΔΙΑΦΟΡΑ

Ρεζιλεύουν τις αρχές: Το τρικ των ανεμβολίαστων για να μπαίνουν ελεύθερα σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια

«Τρύπες» στα μέτρα και τους ελέγχους των αρχών έχουν ανακαλύψει πολίτες, οι οποίοι επιστρατεύουν μία σειρά από κόλπα για να μπορέσουν να διασκεδάσουν ανενόχλητοι, χωρίς πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού.

Καθώς οι επιχειρηματίες σπάνια κάνουν έλεγχο ταυτοπροσωπίας, το βασικό κόλπο όσων δεν έχουν κάνει εμβόλιο είναι να χρησιμοποιούν πιστοποιητικά φίλων ή συγγενών. Εφόσον δεν ζητάει κανείς ταυτότητα, μπορούν έτσι να μπαίνουν ανενόχλητοι στα μαγαζιά.

Χαρακτηριστική είναι η αποκάλυψη του pelop.gr για τα ΄όσα συμβαίνουν σε νυχτερινά μαγαζιά της Πάτρας:

«Μόνο εμένα μου ζήτησαν πιστοποιητικό πέντε φίλοι. Τους το έστειλα με μέιλ. Και φυσικά ποιος ζητάει στην είσοδο ταυτότητα ώστε να επιβεβαιώσει αν το όνομα του ατόμου που κρατά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, είναι το ίδιο με αυτό της ταυτότητας;», ανέφερε πολίτης στο τοπικό μέσο.

Ένα άλλο γνωστό κόλπο που συνηθίζεται τελευταία σε μπαρ της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις είναι να γίνεται χρήση των στοών που θεωρούνται εξωτερικοί χώροι.

Κάπως έτσι, όσο πέφτει η θερμοκρασία, εμβολιασμένοι αλλά και ανεμβολίαστοι αναζητούν χώρους που προστατεύουν από κρύο και βροχή, με αποτέλεσμα γνωστές στοές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να αποτελούν το τελευταίο διάστημα σημεία συνάντησης για τους νεολαίους.

Παρόμοιο φαινόμενο παρατηρείται ωστόσο και στο κέντρο της Αθήνας, στην παλιά Βουλή, όπου τα μαγαζιά που έχουν διαθέσιμο χώρο σε στοά να σφύζουν από κόσμο.

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ