ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδο, Σύμη και Τήλο επισκέφτηκε ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης

 

Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης πραγματοποίησε υπηρεσιακές επισκέψεις στις Λιμενικές Αρχές Ρόδου, Σύμης και Τήλου  κατά το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου 2020, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Αργυράκη Ιωάννη και τον Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Χριστιανό Γεώργιο.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις νήσους Ρόδο, Σύμη και Τήλο συναντήθηκε με τους Προϊσταμένους των οικείων Λιμενικών Αρχών και ενημερώθηκε εκτενώς για τη δραστηριότητα τους καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  Παράλληλα, ο κ. Αρχηγός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα στελέχη που υπηρετούν στις ανωτέρω Λιμενικές Αρχές, τους Κυβερνήτες και τα πληρώματα των πλωτών μέσων του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που επιχειρούν και ενημερώθηκε για το έργο και τη δραστηριότητά τους ενώ τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και τον ζήλο που επιδεικνύουν καθημερινά στην εκτέλεση της αποστολής τους.
Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Χατζημάρκο Γεώργιο, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Αρχηγό για τη βούληση της Περιφέρειας να στηρίξει το έργο του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να εξασφαλιστεί το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020”, το οποίο η Περιφέρεια θα διαθέσει για την προμήθεια εξοπλισμού των Λιμενικών Αρχών της Δωδεκανήσου. Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου δήλωσε ότι προτίθεται να συνδράμει ενεργά στην επίλυση του κτιριακού προβλήματος του Λιμεναρχείου Σύμης.
Επίσης, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τους Δημάρχους Ρόδου, Σύμης και Τήλου, καθώς και τον Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ που εδρεύει στη νήσο Ρόδου, με τους οποίους συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
Στο περιθώριο της επίσκεψής του πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδεκανήσου όπου συζητήθηκαν θέματα των Λιμενικών Αρχών των Δωδεκανήσων.
Τέλος εθιμοτυπική συνάντηση πραγματοποίησε ο κ. Αρχηγός με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης, Τήλου, Χάλκης και
Καστελλορίζου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΕΦΗΜΕΡΙΔΑ