ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ρόδος 2021: σταθερός πυλώνας ανάπτυξης και σύνδεσης με σημαντικούς ευρωπαϊκούς προορισμούς

Για τη Ρόδο, μια από τις σημαντικότερες σε δραστηριότητα και δυναμική περιφερειακές βάσεις της εταιρείας, η AEGEAΝ προγραμματίζει με 2 έως 4 αεροσκάφη που θα επιχειρούν αποκλειστικά από το νησί τόσο για προγραμματισμένες όσο και για ναυλωμένες πτήσεις, να εξυπηρετήσει την απευθείας διασυνδεσιμότητα του δημοφιλούς ελληνικού προορισμού με τις αγορές της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ελβετίας και του Ισραήλ προγραμματίζοντας,  σύμφωνα πάντα με τον υφιστάμενο σχεδιασμό, να επιχειρεί σε 7 προορισμούς στις χώρες αυτές (Παρίσι, Λυών, Μασσαλία, Φρανκφούρτη, Μόναχο, Ζυρίχη, Τελ Αβίβ). Το δίκτυο εσωτερικού από τη συγκεκριμένη βάση φυσικά πάντα περιλαμβάνει το Καστελόριζο την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 

Η δραστηριοποίηση από την περιφέρεια από και προς το εξωτερικό προγραμματίζεται να ξεκινήσει με αφετηρία το Μάιο και τον Ιούνιο του 2021, αλλά είναι ήδη προς διάθεση στα συστήματα κρατήσεων, προκειμένου να υποστηριχθεί η πρόσβαση στους προορισμούς, αλλά και να δώσει η εταιρεία την ευκαιρία στους επιβάτες να εκμεταλλευτούν τις “early booking” προσφορές από τα κατά τόπους καταλύματα.

 

Στο διάστημα που μεσολαβεί, είναι κρίσιμο να έχουν προσδιοριστεί  οι όποιες κοινές Ευρωπαϊκές συνθήκες ελέγχων μετάβασης από χώρα σε χώρα, οπού αυτό κρίνεται αναγκαίο, όσο και να έχει προχωρήσει η 1η φάση εμβολιασμών. Είναι σημαντικό ότι η δημοσίευση των συμπερασμάτων της κοινής έκθεσης από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA), μόλις χθες υποστηρίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων που ήδη εφαρμόζονται στην αερομεταφορά.

 

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του Φεβρουαρίου οπότε και ευελπιστούμε να έχει αποσαφηνιστεί η εικόνα σχετικά με τα ανωτέρω.

 

Διαχρονικός στόχος της AEGEAN αποτελεί η ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η στήριξη των τοπικών κοινωνιών και η ενίσχυση του τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται με τους μεγαλύτερους τουριστικούς πράκτορες του εξωτερικού, τους εγχώριους παράγοντες του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου και φυσικά τις τοπικές αρχές, προκειμένου να ενισχύσει την ελκυστικότητα των ελληνικών προορισμών, τόσο σε παραδοσιακές αγορές όσο και σε νέες.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ