ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: 42χρονος επιτέθηκε με ρόπαλο σε λιμενικούς που τον σταμάτησαν για έλεγχo

Συνελήφθη για ναρκωτικά, απείθεια και απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης.

Στη σύλληψη ενός 42χρονου ημεδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) και του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών”, για απείθεια (άρθρο 169 Π.Κ.) και για απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης (άρθρο 42 Π.Κ. σε συνδυασμό με άρθρο 310 του Π.Κ.), ενώ συνελήφθη επίσης και ένας 41χρονος αλλοδαπός για παράβαση του νόμου 4139/2013 “περί εξαρτησιογόνων ουσιών” .

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια περιπολίας, εντοπίστηκε στην περιοχή Κόσκινου Ρόδου, ύποπτο Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό τον 42χρονο. Κατά την έξοδο του από το όχημα, προκειμένου του διενεργηθεί έλεγχος, ο ανωτέρω με ένα αυτοσχέδιο ρόπαλο επιχείρησε να επιτεθεί στους λιμενικούς που έκαναν τον έλεγχο.

Ακολούθησε ακινητοποίηση του 42χρονου και σε έλεγχο με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΓΚΟΡΝΤΟΝ”, βρέθηκαν στην κατοχή του : α) δύο χάρτινες συσκευασίες με ποσότητα ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 16 γραμμαρίων, β) μία χάρτινη συσκευασία η οποία περιείχε ποσότητα πιθανόν κοκαΐνης συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου, γ) τέσσερα δισκία STEDON, δ) μία ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ηρωίνης και ε) ένας μεταλλικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης.

Επιπλέον ο ανωτέρω παρέδωσε ένα δενδρύλιο κάνναβης ύψους 1,25 μ., το οποίο είχε σε δασική περιοχή πλησίον του σημείου εντοπισμού του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 42χρονος προμηθεύτηκε τις ναρκωτικές ουσίες από τον 41χρονο και σε νομότυπη κατ΄ οίκον έρευνα στην οικία του αλλοδαπού, με τη συνδρομή σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. “ΓΚΟΡΝΤΟΝ”, ανευρέθηκε στο μπαλκόνι ένα δενδρύλλιο ύψους περίπου 1,30 μ..ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ