ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Aπειλούσαν 12χρονη μέσω Ίντερνετ – Της έλεγαν πως να αυτοκτονήσει

12χρονη από τη Ρόδο που έπεσε θύμα αγνώστων στο διαδίκτυο, οι οποίοι, αφού κέρδισαν την εμπιστοσύνη της, την οδήγησαν σε ακραίες πράξεις που λίγο έλειψε να της κοστίσουν τη ζωή. Η νεαρή μαθήτρια παραμένει υπό παρακολούθηση ψυχολόγων του ΚΕΘΕΑ.

Mέχρι σήμερα η 12χρονη, που βρίσκεται σε κακή ψυχολογική κατάσταση, αρνείται να αποκαλύψει οτιδήποτε έχει σχέση με τους άγνωστους χρήστες και τις δοκιμασίες στις οποίες την υπέβαλαν όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα να φτάσει ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

«Ένας χρήστης έπεισε το παιδί να του στείλει γυμνές φωτογραφίες και κάποιος άλλος την έπεισε να χαρακώσει τα χέρια της 19 φορές με ξυράφι. Η μικρή το έκανε και έκρυβε τα τραύματά της για να μην την καταλάβουν οι γονείς της. Την πρότειναν μάλιστα να πάρει συγκεκριμένο αριθμό υπνωτικών χαπιών για να αυτοκτονήσει υποδεικνύοντάς την το σημείο από το οποίο θα μπορούσε να τα προμηθευτεί», αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ Δωδεκανήσου και νοτίου Αιγαίου.

Οι γονείς ανακάλυψαν τι πραγματικά συνέβαινε λίγο πριν το μοιραίο και ευτυχώς η 12χρονη σώθηκε την τελευταία στιγμή. Είχαν παρατηρήσει αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού τους γεγονός που τους είχε κινητοποιήσει. Η μητέρα ψάχνοντας το κινητό της κόρης της ανακάλυψε την επίμαχη εφαρμογή και ένα προφίλ με την ονομασία «suicidal thoughts».

«Η συγκεκριμένη εφαρμογή χρησιμοποιείται για ανταλλαγή μηνυμάτων. Μέσω αυτής το κορίτσι επικοινωνούσε με άγνωστα άτομα. Από τις συνομιλίες στην εφαρμογή η μητέρα διαπίστωσε ότι το παιδί εκβιαζόταν για έναν ολόκληρο χρόνο από άγνωστο, ο οποίος έγραφε σε ευρωπαϊκή γλώσσα και την ωθούσε στην αυτοκτονία. Την 18η Οκτωβρίου 2020 είδε στο κινητό τηλέφωνο της κόρης της μια φωτογραφία με το χέρι της χαρακωμένο», σημειώνει ο  Γιώργος Ευγενικός(ήταν ο πρώτος που ενημερώθηκε από τους γονείς του 12χρονου κοριτσιού)

Η οικογένεια του κοριτσιού εμφανίζεται έτοιμη να καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ την υπόθεση ερευνά ήδη η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μετά από την καταγγελία των γονιών στο Ινστιτούτο Προστασίας Καταναλωτών Δωδεκανήσου και νοτίου Αιγαίου.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: ΑΠΕ ΜΠΕ,mixanitouxronou.grΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ