ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στη Ρόδο

Χωρίς προβλήματα ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του Covid-19 στη Ρόδο, όπου χθες εμβολιάστηκαν οι πρώτοι γιατροί και υγειονομικοί.
Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στις 8 το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι τις 3 το μεσημέρι ενώ εμβολιάστηκαν την πρώτη ημέρα, 110 άτομα (συνολικά) χωρίς να παρουσιαστούν προβλήματα.
Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν η προϊσταμένη της Β’ Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Ρόδου κ. Αναστασία Τζιανοπούλου και ακολούθησαν οι γιατροί κ. Τσαμπίκος Γιακουμάκης (καρδιολόγος), κα Μαρία Σταμπούρη (παθολόγος).
Επίσης εμβολιάστηκαν ο κ. Στέλιος Καραταπάνης (Διευθυντής της Α’ Παθολογικής Κλινικής στο Γ.Ν.Ρόδου, πρόεδρος της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων και διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας), ο διοικητής του Γ.Ν.Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης, ο κ. Γιώργος Τριάντος, ο κ. Μιχάλης Σοκορέλος και ο κ. Σάββας Καλαθενός.
Τα 437 εμβόλια της Pfizer έφθασαν την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 στη Ρόδο (μόνο για το νησί)  με c130 της πολεμικής αεροπορίας και σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα εμβολιαστούν σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι υγειονομικοί υπάλληλοι του Νοσοκομείου, οι γιατροί, οι υγειονομικοί υπάλληλοι στο ΕΚΑΒ, στα Κέντρα Υγείας, στον ΟΚΑΝΑ και οι υγειονομικοί υπάλληλοι των Ενόπλων Δυνάμεων.
Οι εμβολιασμοί γίνονται σε δύο κέντρα που λειτουργούν στο γραφείο Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Ρόδου.
Όπως ανακοίνωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, από χτες, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε 18 νησιά και σε 13 επιπλέον μεγάλα νησιά, όπου θα μεταφερθούν εμβόλια μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.
Στα Δωδεκάνησα, εμβόλια διανεμήθηκαν στη Ρόδο, στην Κω, στην Κάλυμνο, στην Λέρο και στην Κάρπαθο. Το Καστελλόριζο συμπεριλαμβάνεται στον προγραμματισμό προς τα τέλη Ιανουαρίου.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ