ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Ευρεία σύσκεψη στο δήμο για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Ευρεία σύσκεψη, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, πραγματοποιήθηκε εκτάκτως χθες το απόγευμα στο Δήμο Ρόδου.

Την αυστηρή επιβολή του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και την ενίσχυση των ελέγχων στους δρόμους, ζήτησε o Αντώνης Καμπουράκης.«Είναι θλιβερό το γεγονός, η Περιφέρειά μας να είναι η δεύτερη μελανότερη σε όλη τη χώρα από τροχαία ατυχήματα» ανέφερε με ανάρτησή του στο Facebook ο δήμαρχος.

Στη σύσκεψη, λόγω της έκτακτης σύγκλησής της, δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων οι επικεφαλής των παρατάξεων «Ρόδος – Δύναμη Πολιτών» και «Λαϊκής Συσπείρωσης», Φώτης Χατζηδιάκος και Τάκης Πότσος αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι το θέμα των τροχαίων ατυχημάτων ανέδειξε πρόσφατα ο επικεφαλής της παράταξης «Ρόδος Αξιών», Δημήτρης Κρητικός, ζητώντας την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναλυτικά:

Την αυστηρή επιβολή των μέτρων και των ελέγχων που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ, για την ασφάλεια των οδηγών και πεζών στους δρόμους του νησιού μας, ζήτησε ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, από τους εμπλεκομένους φορείς, κατά τη διάρκεια της ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα το απόγευμα στο Δήμο Ρόδου, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Η σύσκεψη έγινε σε συνέχεια της πρόσκλησης που απηύθυνε ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, γιατρός Δημήτρης Κρητικός. Αφορμή στάθηκε η «έκρηξη» των τροχαίων ατυχημάτων στο νησί της Ρόδου, τις τελευταίες ημέρες, γεγονός που προκαλεί ανησυχία στην τοπική κοινωνία.

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Τουρισμού Βουλευτής Δωδεκανήσου Μάνος Κόνσολας, η Αντιπεριφερειάρχης Χαρούλα Γιασιράνη, ο Διοικητής του Νοσοκομείου της Ρόδου Γρηγόρης Ρουμάνης, ο Διευθυντής της Α’ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου Μιχάλης Καλιωράκης, ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου Σπυρίδωνας Τάτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου Ιωάννης Τσιτσικάς, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου Νικήτας Βέννιος, ο διοικητής της Τροχαίας Ρόδου Γιώργος Στέργου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου και Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρόδου Μιχάλης Σοκορέλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα και Εμπορίου και Διευθυντής του ΕΚΑΒ Ρόδου Σάββας Καραταπάνης,ο Επικεφαλής της Ελάσσονος Μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου – Γιατρός Δημήτρης Κρητικός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Μανώλης Μαρκόπουλος, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Ρόδου Θεοδόσης Καστανίδης και το μέλος του Αντώνης Κάλλας, η Πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου Ελένη Καρύδη, η αντιπρόεδρος της και Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου Μάνθα Ζιώγου, το μέλος της και Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Ιωσήφ, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτών Οδηγών και Κυκλοφοριακής Αγωγής Δωδεκανήσου Στέφανος Πορτσέλλης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου Σωτήρης Δρακιού και ο Πρόεδρος Συλλόγου Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Γιώργος Κρυστάλλης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα άμεσα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν στους δρόμους του νησιού μας από την Αστυνομία, καθώς διαπιστώνεται ότι, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού, οι οδηγοί δεν επιδεικνύουν την απαιτούμενη κυκλοφοριακή συνείδηση για τους ίδιους και τους συμπολίτες τους.

Η Ρόδος, όπως υπογράμμισε στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Ρόδου, κατά την μετά κορωνοϊού εποχή, δεν μπορεί να στέλνει το μήνυμα ότι, οι οδηγοί δεν σέβονται και δεν τηρούν τον Κ.Ο.Κ. Η ασφάλεια των πεζών και των οδηγών, πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους μας.

«Είναι θλιβερό το γεγονός, η περιφέρειά μας να είναι «λευκή» από τα κρούσματα του κορωνοϊού και να είναι αποδεδειγμένα η δεύτερη «μελανότερη» σε όλη την χώρα, από τροχαία ατυχήματα. Όλοι μας οφείλουμε, να εργαστούμε συλλογικά και με υπευθυνότητα, για να επαναφέρουμε την κατάσταση στην λογική και στην κανονικότητα» τόνισε ο κ. Καμπουράκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ