ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ρόδος: Καταγγελία επιβάτη ότι δέχθηκε επίθεση σε πλοίο – Διενέργεια ΕΔΕ για λιμενικούς

 

Ενημερώθηκε, σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, ότι μεσημβρινές ώρες εχθές στελέχη του Λιμενικού Φυλάκιου του εμπορικού λιμένα ν. Ρόδου, παρείχαν συνδρομή αναφορικά με έναν επιβαίνοντα του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ 2” Ν.Π. 10764, ενώ βρισκόταν στο λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, κατά τη διαδικασία φόρτωσης για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Συγκεκριμένα, τα εν λόγω στελέχη μετέβησαν στο ανωτέρω πλοίο, όπου εντόπισαν έναν άνδρα (α.λ.σ.) να βρίσκεται μόνος του σε κάθισμα αεροπορικού τύπου άνευ υποδημάτων και του ζήτησαν τα στοιχεία του, χωρίς αυτός να ανταποκρίνεται, κι όταν του ζήτησαν να τους ακολουθήσει, αντέδρασε βίαια εις βάρος τους, με αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η διαδικασία χειροπέδησής του.
Στη συνέχεια, κατόπιν ελέγχου σε ταξιδιωτικό σάκο που βρισκόταν κοντά του, βρέθηκε μία ταυτότητα γυναίκας, η οποία έπειτα από ανακοίνωση του πλοίου, προσήλθε στο σημείο, και ανέφερε πως είναι η αδερφή του ανωτέρω, ο οποίος κατά δήλωσή της αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας κι ότι τον συνόδευε στη ν. Λέρο.
Άμεσα τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του αφαίρεσαν τις χειροπέδες και απηύθυναν συστάσεις προς τη συγγενή του να μην απομακρύνεται από τον ασθενή-αδερφό της, ώστε να μεριμνά για την ασφάλειά του.
Στη συνέχεια τα ανωτέρω στελέχη αποβιβάστηκαν από το πλοίο, το οποίο απέπλευσε κανονικά για την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.
Ακολούθως και κατά τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στη ν. Λέρο, ο ανωτέρω ασθενής υποστήριξε ότι δέχθηκε επίθεση από τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατά τη διάρκεια του ελέγχου του.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, προκείμενου εξακριβωθεί τυχόν διάπραξη πειθαρχικών ή έτερων παραπτωμάτων από μέρους των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ